آیا جهان واقعی است یا مجازی است؟

یکی از سوالاتی که اخیرا ذهن عده زیادی را به خود درگیر کرده است این است که آیا جهانی که در آن هستیم واقعی است یا مجازی؟

این یکی از سوالات پیچیده است که هنوز علم جواب آن را نمیداند.

افراد مختلفی در اینباره صحبت کرده اند و دلایل خود را برای واقعی بودن یا مجازی بودن جهان گفته اند اما از نظر علمی هنوز هیچ کدام نتوانسته اند گفته خود را اثبات کنند.

اینکه جهانی که درون آن هستیم مانند بازیهای ویدیویی مجازی باشد امکان پذیر است و اینکه واقعی باشد هم امکان پذیر است.

ایلان ماسک یکی از کسانی است که احتمالا به مجازی بودن جهان باور دارد.

در فیلم های طبقه 13 و ماتریکس این احتمال مطرح شد که ممکن است جهان ما مجازی باشد.

البته این چیزی نبود که در ابتدا در فیلم ها مطرح شده باشد و قبلا هم در فلسفه عنوان شده بود.

به طور جدی و علمی اولین بار توسط دانشمندان کوانتوم این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. اینکه آیا امکان پذیر است جهان ما شبیه سازی باشد؟

در ابتدا این غیر ممکن به نظر میرسید چرا این جهان با این حجم از جزئیات و عظمت نمیتوانست توسط هیچ کامپیوتری محاسبه و اجرا شود. یکی از کسانی که براین باور بود ست لوید از دانشگاه ام آی تی بود.

اما بعدا نظریه دیگری مطرح شد. اینکه برای اجرای این جهان به صورت مجازی نیازی به اجرای کل جهان با تمام جزئیات نیست، همانگونه که در یک بازی ویدیویی بستگی دارد گیمر کجای بازی باشد، و در جایی که نیست، جهان بارگذاری نشده و پردازشی هم برایش صورت نمیگیرد.

بنابراین وقتی انسانها کهکشان جدیدی را کشف میکنند، درواقع آن زمان، آن کهکشان بارگذاری شده است اما تا قبل از این کشف، مثلا در هزار سال پیش اصلا وجود نداشته است!

آینده شبیه سازی

برخی از دانشمندان معتقدند به زودی با پیشرفته تر شدن علم، بشر یک جهان مصنوعی به هر منظوری خواهد ساخت. ممکن است تمدن های فرازمینی هم چنین کاری را کرده باشند.

آیا جهان ما اینطور برنامه ریزی شده است که دائما مردم آن در حال جنگ با یکدیگر باشند؟! یا اینکه اختیار کامل در آن لحاظ شده است؟ تصور کنید یک شهر برای ربات های انسان نمای پیشرفته ای ساخته شود که همگی در آن طبق برنامه ای که دارند از یک اختیار نسبتی برخوردار باشند و بر مبنای محیط اطرافشان و اعمال دیگر ربات ها و برنامه هایی که به صورت رندم در پردازنده اصلی شان قرار میگیرند، تصمیماتی بگیرند. هر عملی از یک ربات ممکن است به عمل دیگری به ربات های دیگر منجر شود.

این شهر چگونه خواهد شد و چه آینده ای خواهد داشت؟!

جمع بندی

درمورد اینکه آیا این جهان واقعی است یا مجازی در فلسفه میتوان ساعت ها درموردش بحث کرد و شاید نتیجه گیری هم کرد، افراد ممکن است به هرکدام از حالت ها اعتقاد کامل داشته باشند، اما از نظر علمی واقعی بودن یا مجازی بودن هیچ کدام از این حالات اثبات نشده است. قبلا تصور بر این بود که این جهان کاملا واقعی است و اکثرا به آن معتقد بودند اما با پیدایش و پیشرفت علم کوانتوم و شناخت بیشتر بشر از ماهیت جهان، این تصور تضعیف شد و حالا در حال حاضر با توجه به پیشرفت فعلی علم نمیتوان با قطعیت گفت کدام یک درست است. فعلا همه چیز در حد نظریه است.

مطالب مشابه از ذهن آموز:
پاسخی بدهید