اولین بار چه زمانی کود اختراع شد؟

هر مادهای که به خاک اضافه شود تا عناصر لازم برای رشد گیاهان را به آن اضافه کند، کود نام دارد. اما چه نیازی به آن هست؟
کود باروری زمینهای مناسب را بالا نگه میدارد و باروری زمینهای ضعیف را افزایش میدهد.
هنگامی که محصول درو میشود، همه مواد غذایی خاک که گیاه جذب کرده، همراه آن از زمین خارج میشود، چون گیاه آب و مواد غذایی لازم را با ریشه خود از زمین میگیرد.
کشاورزان به دو علت به زمین کود اضافه میکنند:
- برای بازگرداندن مواد جذب شده به خاک
- برای حاصلخیز کردن زمین های نامرغوب
چند نوع کود وجود دارد؟
کشاورزان دو نوع کود مصرف میکنند:
1- نوع طبیعی که همان بقایای جاندارانی است که زمانی زنده بودند و یا استخوانهای جانوران و گیاهان پوسیده و نیز فضولات جانوران است.
2- نوع مصنوعی که از منابع مختلف در طبیعت به دست میآید و یا اینکه با ترکیب کردن چند ماده معدنی آن را میسازند.
زمان درازی است که انسان از کود استفاده میکند. به طور مسلم نمیدانیم که از چه زمانی، ولی هزاران سال پیش اهالی چین از فضولات حیوانی و گیاهی به عنوان کود استفاده میکردند.
رومیها در سده دوم پیش از میلاد پس از برداشت محصول، آهک به زمین می افزودند و با کاشتن نخود و لوبیا، نیتروژن خاک را افزایش میدادند.
طی سده هفدهم میلادی، در بخش هایی از اروپا از فضولات حیوانی به عنوان کود استفاده میشد و فضولات شهری را هم به مزارع میبردند و برای آماده سازی زمین جهت کاشت شبدر بهره میگرفتند.
در سال 1748 بنجامین فرانکلین با ابتکاری ارزش کود آهکی را به نمایش گذاشت.
وی با آهک عباراتی را با کلمات درشت در طول بزرگراهی نزدیک فیلادلفیا نوشت.
عبارت این بود: این مزرعه آهک پاشی شده است.
عبارتی که با خط سفید نوشته شده بود از میان رفت اما هنگامی که محصول بارور شد، پیام عبارت دوباره نمایان شد چون آن بخش از زمین که آهک به آن افزوده شده بود سبزتر از دیگر نواحی مزرعه بود!
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد هشتم