تقویت و آموزش مغز

هر نوع فعالیت ذهنی با ایجاد، افزایش طول و تقویت مسیرهای انتقال اطلاعات بین نورون ها، توانایی شناختی مغز را تقویت می کند. در حالت کلی هرچه مسیرهای ارتباطی درون مغز بیشتر باشد، توانایی های ادراکی بهتری خواهید داشت.

زمانی که فعالیت فکری جدیدی آغاز می کنید، بافت های ارتباطی تازه ای در آن بخش از مغز که مرتبط به فعالیت مورد نظر است، ساخته می شود و پرورش پیدا می کند؛ درست مانند زمانی که با وزنه زدن، عضله ی دوسر بازو تقویت می شود.

برای آن که مهارت‌های شناختی خود را تقویت کنید، بالطبع باید فعالیت های ذهنی گسترده‌های مانند مهارت‌های حرکتی (فعالیت فیزیکی)، کلامی، فعالیت های اجتماعی، برنامه ریزی، بازی، انجام محاسبات، نوشتن، خواندن و سخن گفتن انجام دهید، اما مسئله این جاست که بدن به انجام ندادن همه ی این مهارت ها متمایل می شود و به طور مشخص با بالا رفتن سن، ترجیح می دهد فعالیت های کمتری انجام دهد.

در این شرایط، کارکرد پرورش دهنده های مغز مشخص می شود.

طراحان برنامه هایی مانند «Lumosity»، «BrainHQ» و «SmartMind» ادعا می کنند که همه ی قسمت های مغز شما را فعال می کنند؛ به این ترتیب توانایی های ادراکی مغز در همه ی بخش ها و نه تنها در یک ناحیه ی خاص ارتقا پیدا می کند.

البته مانند بسیاری از ادعاهای دیگر، اثباتی علمی برای آن وجود ندارد. دانشمندان با بازبینی مقاله هایی که شرکت های سازنده ی بازی های فکری برای پشتیبانی از ادعاهایشان به آن ها استناد می کنند، به این نتیجه رسیده اند که هر چند افراد به توانایی های بهتری در تک آزمون ها می رسند، اما ادراک آن هادر مجموع ، تفاوتی را نشان نمی دهند.

پاسخی بدهید