حلقه های دور سیاره زحل چه هستند؟

در سال 1610 میلادی گالیله او کسی بود که شروع به اکتشاف آسمان ها با تلسکوپ کرد ابتدا چیز شگفت انگیزی درباره سیاره زحل را مشاهده نمود. بنظر او آمد که در اطراف ستاره مزبور، چیزهایی چسبیده است!

در سال 1655 شخصی به نام کریستین هویجنز وقتی با تلسکوپ کامل تری زحل را مورد مطالعه قرار داد، چنان چیز عجیبی دید که می ترسید درباره آن چیزی بر زبان راند. بنابراین مشاهدات خود را بصورت رمز تنظیم نمود که وقتیکه ترجمه شد چنین می گوید:«سیاره زحل بوسیله حلقه باریک و مسطحی احاطه شده که این حلقه به هیچ جایی متصل نیست.»!

حلقه های سیاره زحل برای اولین کسی که آنها را دید، چنان رعب آور بودند که هنوز جزء اسرار بزرگ منظومه شمسی ما باقی مانده اند. در حقیقت تا آنجایی که معلوم است چنین حلقه هایی در هیچ نقطه دیگر از آسمان وجود ندارد.

البته صرف نظر از حلقه ها یا دوایر اطراف زحل، بعضی مطالبی را درباره سیاره زحل می دانیم. این سیاره در مدت 5/29 روز یک مرتبه به دور خورشید می چرخد و از نظر بزرگی بعد از مشتری و دارای 9 قمر است که اطراف آن دور می زنند.

در اطراف این سیاره اتمسفری وجود دارد که ما نمی توانیم بفهمیم که از چه ساخته شده است، ولی بهرحال آن چیزی را که می بینیم، یک ماده جامد نیست.

ممکن است که در مرکز سیاره زحل مواد سنگی فلزی وجود داشته باشد. این سیاره دارای سه دایره یا حلقه مرموز و اسرارآمیز نیز هست. این دوایر همگی در یک سطح قرار دارند،(مانند سه دایره که بر روی بشقابی ترسیم گردد) که در منطقه استوایی کره زحل بوده و به فاصله تقریبی 170000 میل بطرف خارج سیاره گسترده شده اند.

دایره میانی از دو دایره دیگر روشن تر است. این دایره از دایره خارجی بوسیله فضای تاریکی جدا شده است. دایره داخلی خیلی تیره است. تا آنجایی که معلوم است دایره ها از یک توده پیوسته جامد یا مایعی تشکیل نگردیده اند.

آنها از تکه ها و قطعات ریز و جداگانه ماده ترکیب گردیده ولی هنگامی که از زمین دیده می شوند بنظر متصل می آیند. بعلت طرز قرار گرفتن دوایر که متمایل هستند، ما ابتدا سمت شمالی و سپس سمت جنوبی آنها را مشاهده می کنیم. لیکن آنها چه هستند و چرا بوجود آمده اند، این مسئله ای است که هنوز جزء اسرار آفرینش باقی مانده است!

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 1

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
0
خوشتان آمد، کامنت بگذارید!x