چگونه به روشنی و با دقت سخن بگوییم؟

کسی که بتواند به آسانی افکارش را بیان کند، در قدم نخست، احساس برتری می کند. از کودکانی که درسها را از بر می خوانند و در امتحان های شفاهی شرکت می کنند تا بزرگسالانی که بنابر شرایط مختلف، مدام ملزم به برقراری ارتباطات لفظی هستند، همه به آزادی کامل بیان برای ابراز دانش و خواسته های خویش یا بدست آوردن نهایت بهره وری از شایستگی های خود نیاز دارند. اما نفوذ مستقیم کلام (تأثیری که می گذارد و قدرت متقاعد کننده اش) به وضوح و دقتش بستگی دارد. فقط جرأت حرف زدن داشتن کافی نیست. بلکه باید بتوانیم منظور خود را بدرستی بفهمانیم و در چند کلمه توضیحات لازم را بدهیم و بی آنکه به اصل موضوع چیزی اضافه یا از آن کم کنیم، اتفاق یا وضعیتی را بازگو کنیم، اطلاعات و دستورها را دقیق و روشن، به گونه ای نقل کنیم و در اختیار مخاطب بگذاریم که بی درنگ به اندیشه ی اصلی ما پی ببرد.

مدیر یک شرکت باید برای سمتی که بدون متصدی است کسی را برگزیند. او در نشریه ای آگهی کوچکی می دهد و داوطلب های زیادی خود را معرفی می کنند. اگر ارزشها و معرف داوطلبها یکسان باشد کدام یک موفق خواهد شد؟ کسی که جواب های قاطع، صریح، بجا و دقیقش،با شرایط گزینش (حذف یا انتخاب) کارفرما سازگار باشد و به بهترین شکل رضایت او را جلب کند.

در بسیاری از برخوردهای کوچک روزمره (در اداره ها، پستخانه، بانک یا حتی هنگام خریدی پیش پا افتاده) صراحت و روشنی کلام، مانع بروز گرفتاری و کدورت، و موجب صرفه جویی در وقت می شود. پزشک به شما می گوید که تعداد بی شماری از بیماران بدین سبب که نمی توانند نشانه های بیماری خود را به روشنی تشریح کنند او را از شناخت عوامل مهمی که امکان تشخیص صحیح و دقیق را میسر می سازد، محروم می کنند. در جریان دادرسی یا خطابه دفاعیه وکیل ها حضور یابید. به تمام ایرادهای نامرتب و نامفهوم سخن گفتن پی خواهید برد. پس از همین امروز تصمیم بگیرید تا شیوه بیان خود را به کمال مطلوب برسانید.

منبع: کتاب آموزش گفتار – تالیف: پل ژاگو

دیدگاه 1
  1. علی عسگری میگوید

    حرفتون در این خصوص کاملا درست و پذیرفتنیه ولی ای کاش راه حل هایی در این خصوص ارائه می‌دادید

پاسخی بدهید