ماجرای کوه برفی ترکیه و خشکی ایران چیه؟
اخیرا تصویری با مقایسه بارش برف در کوه های مرزی ایران و ترکیه نظر کاربران را به خود جلب کرده است. عده ای میگویند ترکیه ابرها را بارور میکند و نمیذارد در ایران ببارند اما خود کارشناسان ترکیه این را تکذیب کرده اند و گفته اند که این یک پدیده رایج آب و هوایی است که در بسیاری از نقاط جهان وجود دارد.
بی راه هم نمیگویند. اینکه یک طرف کوه به علت بلندی، باعث بشود که ابرها بارش داشته باشند و در طرف دیگر کوه بارش نداشته باشند، یک پدیده طبیعی رایج در دنیاست.
صادق ضیائیان، رئیس سازمان ملی پیشبینی و مدیریت بحران در این مورد به ایسنا گفته است:
ترکیه کشوری است که در کنار دریای مدیترانه و سیاه قرار دارد و رطوبتش بالاست، به طور طبیعی بارش های بیشتری از ایران دارد و مقایسه این دو کشور اساسا اشتباست.
همانطور که بارش های حاشیه دریای خزر بسیار بیشتر از تهران است.
ماجرای باورسازی ابرها چندان اجرایی نیست و برای هرنوع ابری هم جوابگو نیست. این باور در زمان احمدی نژاد مطرح شد و بدون اینکه از نظر علمی راستایی آزمایی شود به یک باور در اذهان مردم بدل گشت.
به گفته پروفسور ال روبوک، اقلیم شناس: خیلی عادی است که یک طرف کوه برف ببینید و طرف دیگر کوه برفی نباشد. این رویداد در کوه های راکی همیشه اتفاق می افتد. در کل باورسازی ابرها کارساز و عملی نیست و فقط ممکن است روی منطقه ای که خودش برفی است کمی اثر بگذارد اما از هوا، برف تولید نمیکند.