آیا برشته کردن و گرم کردن نان تست، سرطان زاست؟
یک برنامه تلویزیونی در شبکه های اجتماعی وایرال شده که شخصی تحت عنوان کارشناس میگه اگه نان تست یا هر نوع نان رو گرم کنین و برشته کنین سرطان زاست!
اول باید توجه داشته باشین که پخش یک برنامه تلویزیونی به معنی درست بودن اون نیست. در جهان برنامه های تلویزیونی زیادی داریم که دانشمندان یا متخصصان میان در مورد موضوعات مختلف و حتی متضاد هم صحبت میکنن.
مثلا درمورد اثبات روح، درمورد آتئیستی، درمورد اثبات تناسخ، رد تناسخ، دروغ بودن برخی بیماری ها، واقعی بودن همونا و…
این متناقض بودن نشون میده که برنامه تلویزیونی و ادعای یک فرد حتی متخصص به معنی اثبات اون نیست.
شما باید به تحقیقات معتبر علمی که در سطح جهانی اعتبار دارن توجه کنین.
فکت چک:
آژانس استاندارد غذایی اتحادیه اروپا ادعای فوق در مورد سرطان زا شدن نان های برشته شده و گرم شده رو رد کرده و هیچ شواهدی مبنی بر درستی اون پیدا نکرده.
مطالعات گستردهای در مورد میزان مصرف آکریلآمید و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان انجام شده است؛ از جمله سرطانهای سینه، روده بزرگ، رحم، تخمدان و کلیه. اما نتوانستند رابطه مستقیمی بین نان برشته و سرطان را نشان دهد.
هیچ مدرک علمی قطعی وجود ندارد که نشان دهد مصرف نان تست سوخته یا غذاهای برشتهشده در حد معمول باعث سرطان در انسان میشود.
