چرا در داخل زمین درجه حرارت زیاد است؟

در قسمت بیرونی کره زمین پوسته ای از سنگ قرار گرفته که ضخامتش در حدود 10 تا 30 میل است. وقتی که در این پوسته بطرف پایین پیش برویم، متوجه می شویم که هر چه پایین تر برویم درجه ی حرارت بالاتر می رود.

در مقابل هر 130 پا، که پایین می رویم حرارت یک درجه بیشتر می شود. بطوری که در فاصله دو میلی پایین تر از سطح کره زمین درجه حرارت آنقدر زیاد است که آب را می جوشاند.

اگر ممکن بود که تا فاصله 30 میلی زمین حفر شود، درجه حرارت به 1200 درجه سانتی گراد می رسید. این درجه حرارت برای ذوب کردن حتی یک سنگ کافی است. دانشمندان عقیده دارند که در مرکز کره زمین درجه حرارت باید در حدود 5500 درجه سانتی گراد باشد.

پوسته زمین دارای دو لایه می باشد: لایه ی بیرونی که تشکیل قاره ها را می دهد و از گرانیت ترکیب شده است، در زیر لایه ی گرانیت لایه ای ضخیم قرار گرفته که از سنگ سخت و سیاه رنگی به نام بازالت تشکیل گردیده است.

این لایه هم قاره ها را نگه داری کرده و هم حوضه هایی که اقیانوس ها را در بر می گیرند، تشکیل می دهد. عقیده بر این است که در مرکز زمین گوی عظیمی از آهن مذاب وجود دارد که قطر آن تقریبا” 4000 میل می باشد.

چگونه مرکز زمین به این صورت درآمده است؟

طبق بیشتر فرضیه های علمی، کره زمین و خورشید در زمانی بسیار دور از بعضی جهات با هم مرتبط بوده اند. اغلب دانشمندان عقیده دارند که کره زمین زمانی داغ و پر حرارت بوده و چون توده ای چرخنده از گاز، مایع یا جامد، گردش منظم خود را به دور خورشید آغاز کرده است.

با گذشت سالیان دراز، زمین کم کم سرد گردیده و توده عظیم آن کوچکتر شده است. بعلاوه در اثر این گردش، به مرور زمان بصورت یک توپ درآمده و بوسیله قوه جاذبه خورشید در مسیر خود به گردش ادامه داده است.

وقتی که کره زمین سرد شده، پوسته سختی بر روی سطح آن  بوجود آمده است. هیچکس نمی داند که چه مدت طول کشیده تا اینکه این پوسته تشکیل گردیده است، ولی در زیر این پوسته، مرکز پر حرارت و سوزان کره زمین باقی مانده که هنوز هم در آنجا پا بر جا است.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 1

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید