آیا مصرف نان خطرناک و سمی است!؟

این بار با راستی آزمایی یک ادعای عجیب آمده ایم. در شبکه های اجتماعی شایعه شده که مصرف نان، خطرناک و سمی است!

یکی از چهره های جنجالی تئوری های توطئه در برزیل که درآمد خوبی هم از شبکه های اجتماعی دارد این بار گفته است که گلیادین موجود در نان موجب آسیب شدید به روده می‌شود.

او در مورد کسانی صحبت میکند که مصرف نان را قطع کرده و افزایش سلامتی را به چشم خود دیده اند. و میگوید قطع مصرف نان باعث میشود مغز بهتر کار کند!

اما گلیادین، یکی از پروتئین‌های اصلی گلوتن گندم، فقط برای کمتر از ۱۰ درصد جمعیت جهان که شامل افراد مبتلا به بیماری سلیاک، حساسیت غیر سلیاکی به گلوتن یا آلرژی گندم هستند، مضر است.

بنابراین اگر آزمایش به صورت کاملا علمی و دقیق نباشد و روی چند نفر که دارای چنین حساسیت ها یا بیماری هایی بوده باشند، تست شده باشد، مشخص است که نتیجه قابل قبول نیست.

توجه داشته باشید که برای اکثریت مردم، مصرف نان بخشی ایمن و حتی مفید از یک رژیم غذایی سالم است و حذف غیرضروری آن توصیه نمی‌شود و حتی می‌تواند مضر باشد.

خوردن غلات کامل با کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع دو و مرگ‌ومیر کلی مرتبط است.

پس شایعه فوق، صحت ندارد و علمی نیست.