اگر از تمام ظرفیت مغز استفاده کنیم چه میشود؟

 

برای بسیاری از افراد ممکن است این سوال پیش آید که اگر از تمام ظرفیت مغز استفاده کنیم چه توانایی‌هایی به دست می‌آوریم؟

حتما شنیده‌اید که میگویند ما از حداکثر 10 درصد مغز خود استفاده میکنیم، این به این معنا نیست که 90 درصد قسمت‌های مغز بلااستفاده باشد، بلکه به این معناست که ما از 10 درصد قابلیت های مغز استفاده میکنیم.

طبیعتا ما از همه قسمت‌های مغز استفاده میکنیم، به همین خاطر اگر آسیبی به یک قسمت از مغز وارد شود یا در عمل جراحی قسمتی از مغز برداشته شود، سلامتی ما مختل شده و دیگر نمیتوانیم مانند یک انسان سالم باشیم.

اما استفاده از 10 درصد ظرفیت مغز به چه معناست؟

یک کامپیوتر را در نظر بگیرید، با آن میتوان موسیقی گوش داد، فیلم تماشا کرد، برنامه نویسی کرد، درآمد کسب کرد و خیلی کارهای دیگر.

در همه این حالات تمام قسمت‌های کامپیوتر مانند پردازنده ، حافظه و رم در حال استفاده هستند، اما وقتی شما با کامپیوتر فقط موسیقی گوش بدهید از تمام قابلیت‌های آن استفاده نکرده اید.

مغز انسان نیز چنین است.

بشر مدت کوتاهیست که از مغز خود استفاده میکند.

از وقتی که خط ابداع شد کم کم دانش در سراسر جهان ثبت شد و افرادی با خواندن اطلاعاتی که مردمان قبلی ثبت کرده بودند دانش بیشتری بدست آوردند و مسیر تفکر و تحقیق هموارتر شد.

کم کم بشر روز به روز بیشتر از مغز خود استفاده کرد و علوم مختلفی هم ایجاد شد و نسل‌های بعد باهوش‌تر شدند.

آنچه امروزه برای یک دانشمند تخصص به حساب می آید ممکن است در نسل‌های آینده جزو اطلاعات عمومی محسوب شود.

بنابراین به مرور بشر میتواند بیشتر از مغز خود استفاده کند.

اگر از تمام ظرفیت مغز استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر یک نفر از تمام ظرفیت مغزش استفاده کند میتواند به راحتی تمام زبان‌ها را یاد بگیرد، میتواند هر مهارت جدید را به آسانی کسب کند.

میتواند هر اطلاعاتی را به راحتی به خاطر بسپارد و فورا به یاد آورد. در واقع تبدیل به چیزی عظیم‌تر از گوگل خواهد شد.

نواختن تمام سازهای موسیقی را می تواند به راحتی بیاموزد.

میتواند نسبت به بیماری‌ها آگاهی زیادی پیدا کند و خیلی بهتر از امروزه، سلامتی‌اش را حفظ کند.

می‌تواند برای هر مشکلی راه حلی بیابد.

هوش، حافظه، قدرت تخیل و تجسم، توانایی استدلال، قدرت تمرکز و قوه ابتکارش بسیار زیاد خواهد شد.

آیا اگر انسان از 100 درصد مغزش استفاده کند میتواند قدرتی فرابشری داشته باشد؟

با اینکه همه ما دوست داریم پاسخ این سوال مثبت باشد اما پاسخ منفی است.

اینکه اگر انسان از تمام ظرفیت مغزش استفاده کند میتواند بر جاذبه زمین غلبه کند یا چیزی را به پرواز در بیاورد یا غیب کند اشتباه است و امکان پذیر نیست.

از نظر علمی خیلی پیشرفت خواهد کرد و ممکن است لباسی بسازد که با پوشیدن آن ، بتواند پرواز کند، یا اینکه کفش‌هایی بسازد که با پوشیدن آنها بتواند روی آب راه برود اما همه اینها در چهارچوب دنیای مادّی انجام خواهند شد، همانند هواپیما و سایر وسایل امروزی.

ایمان صدیقی / سایت ذهن آموز

11 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
danial.mental

آقاي صديقي الان بيشتر روي متن شما فكر كردم و ديدم كه شما نگفتيد كه ما از 10 درصد استفاده ميكنيم بلكه منظورتون اينه كه ميشه از قابليت هاي مغزمون بيشترين استفاده رو كنيم تا انسان موثر تري باشم .

اگر منظورتون اين بود واقعا از اظهار نظر عجولانه خودم عذر خواهي ميكنم.
من هميشه پيش خودم ميگفتم مردم چرا يه مطلبو خوب نميخونن الان ديدم اين بلا سر خودم اومد 🙂

danial.mental

من با توجه به اين قسمت از مطلب شما اينطور برداشت كردم كه از تمام ظرفيت مغزي مون استفاده نميكنم. اگر از تمام ظرفیت مغز استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد؟ اگر یک نفر از تمام ظرفیت مغزش استفاده کند میتواند به راحتی تمام زبان‌ها را یاد بگیرد، میتواند هر مهارت جدید را به آسانی کسب کند. میتواند هر اطلاعاتی را به راحتی به خاطر بسپارد و فورا به یاد آورد. در واقع تبدیل به چیزی عظیم‌تر از گوگل خواهد شد. نواختن تمام سازهای موسیقی را می تواند به راحتی بیاموزد. میتواند نسبت به بیماری‌ها آگاهی زیادی پیدا کند و… مشاهده بیشتر »

danial.mental

ممكنه اين شرايط آرماني كه همه چيز را به ياد بياوريم هم چندان مناسب نباشه ؛ بيماري HYPERTHYMSIA نمونش هست . مغز ما به حالتي تكامل يافته كه مهم ترين چيز هايي كه لازم است رو راحت تر به خاطر بسپارد و نيازي نيست كه همه جزئيات را به خاطر داشته باشيم. جزئيات زياد ممكن است مارا در تصميم گيري دچار مشكل كند . تحقيقاتي كه نشان داد افراد در جلوي قفسه اي كه تنوع محصول كمتري دارد راحت تر انتخاب كنند و در جلوي قفسه با تنوع بسيار بالا دچار چالش انتخاب ميشدند. اين موضوع رو اثبات مي كند.… مشاهده بیشتر »

danial.mental

اين موردي كه اشاره كردين درسته اگر كاركرد هايي را انحصارا به نيمكره اي نسبت بديم اشتباهه ولي تا اونجايي كه ميدونم كاركرد هاي اختصاصي نيمكره ها نيز وجود دارد مثلا مناطق بروكا و ورنيكه فقط در نيمكره چپ قرار دارند كه كاركردهايي در تكلم و فهم تكلم دارند بر اين اساس ميگوييم كه چپ مغز مركز زبان است. . . در مورد آسيهاي مغزي هم ميشه بخش هايي از مغز رو خارج كرد بدون اينكه زندگي اش به طور شديد دچار مشكل بشه خوشبختانه خاصيت نوروپلاستيسيته مغز اين امكان رو فراهم كرده كه بخش ها ديگر بتونن جبران كنند.… مشاهده بیشتر »

danial.mental

آقاي صديقي شما رو به اين مطلب ارجاع ميدم كه درباره
«برخی افراد مغز راست برتر دارند، برخی مغز چپ آنها برتر است»
«ما تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خود استفاده می کنیم»
«دوره هایی حیاتی برای یادگیری برخی مهارتها مانند یادگیری زبان خارجی وجود دارد با بسته شدن آن دوره ها یادگیری آن مهارتها هم ممکن نیست»
«محیط های غنی در دوران کودکی باعث رشد مغز و افزایش بهره هوشی می شود».
در این ویدئو، دکتر دانکن استل از واحد علوم مغز و شناخت دانشگاه کمبریج درباره افسانه هاي عصبي توضيح مي دهد.

https://www.technologynetworks.com/neuroscience/videos/neuromyths-in-education-314806

با تشكر ازشما.

danial.mental

راستش من هم درست متوجه نشدم 🙂 بذاريد يه ذره بيشتر توضيح بدم شايد براي خودم يا شما موضوع روشن تر شد .اول بايد ببينيم منظور شما از ظرفيت مغزي چيه ؟ 1)اگر از لحاظ عملكرد بخش هاي مغز باشه بسته به كارهاي مختلف بخش هاي متفاوتي پر كار تر ميشه .كه درصداي متقاوتي ايجاد ميكنه . 2) اگر از لحاظ سوخت و ساز گلوكز باشه باز هم سوخت و ساز پايه مغز ثابت هست و از اين لحاظ فرقي نداره كه خوابيديم يا داريم مسئله رياضي حل مي كنيم. 3)چيز ديگري هم كه ميتونم از مفهوم ظرفيت مغزي برداشت… مشاهده بیشتر »

omid

سلام.
اول بابت این مقاله ارزشمند تشکر میکنم..
و دوم. راه هایی وجود داره؟ از قبیل نظریات، فرضیه و احتمال و … وجود دارن؟!
که باعث شه ما بتونیم از همه ظرفیت مغز خودمون استفاده کنیم؟!
یا اینکه با انجام تمرینی به مرور از درصد بیشتری از مغز استفاده کنیم.

11
0
خوشتان آمد، کامنت بگذارید!x