آموزش قوانین کپی رایت و تجربیات من از کپی رایت

در دنیای رسانه، قانونی به نام کپی رایت یا حق نشر یا حق استفاده وجود دارد که اگر شما قصد داشته باشید در عرصه بین المللی فعالیت کنید حتما باید آن را بدانید.

شما از عکس، موزیک، ویدیو و حتی کتابی که توسط شخص یا گروهی تولید شده باشد حق استفاده و مهمتر از آن حق پخش آن را ندارید مگر با اجازه رسمی از صاحب اثر.

کشور ما متاسفانه عضو قانون جهانی کپی رایت نیست به همین خاطر بارها دیده ایم که در مستندها و فیلم های تلویزیونی از موزیک های خارجی استفاده میشود مانند: سریال در حاشیه 2 که در آن از موسیقی های بازی اساسینز کرید استفاده شده بود!

یا پشت صحنه سریال زیر خاکی 2 که در آن از موزیک فیلم تنت Tenet استفاده شده بود.

حالا اگر شما قسمت هایی از این دو ویدیو که گفتم را در پلتفرم های جهانی مانند یوتیوب آپلود کنید حتما به موزیک آن ایراد میگیرد چون این موزیک ها رایگان نیستند و نباید توسط اشخاص دیگری استفاده شوند.

قانون کپی رایت چه فایده ای دارد؟

کپی رایت اگرچه در ظاهر سخت و دست و پاگیر به نظر میرسد اما قانون خوبی است و از حقوق تولید کنندگان محتوا و ناشران حمایت میکند.

تصور کنید اگر این قانون در ایران هم وجود داشت آنگاه سازندگان سریال در حاشیه 2 مجبور بودند از آهنگسازان داخلی موزیک مورد نیازشان را خریداری کنند و این کار باعث رونق کار آنها میشد.

همچنین وقتی شما با زحمت چیزی را تولید کرده اید دیگر نگران این نیستید که به رایگان در اینترنت پخش شود.

البته داخل خود ایران، اگر سازنده یک اثر آن را ثبت کرده باشد میتواند از حقوق خود در برابر انتشار بدون اجازه دفاع کند و جلوی آن را بگیرد، اما این قانون فقط درمورد محتوایی است که داخل ایران ثبت شده باشد و به صورت بین المللی مانند کشورهای دیگر فعالیت ندارد.

در ویدیوی زیر قوانین کپی رایت، آموزش استفاده از انواع محتوا و همچنین تجربیات خودم را از سال 2011 شرح داده ام.

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید