نظریه دنیای ماتریکس یا زندگی در شبیه ساز رایانه ای!

این فرضیه که دنیای ما مجازی باشد حرف چندان جدیدی نیست و قبلا هم توسط برخی اندیشمندان مطرح شده است. اما بعد از فیلم ماتریکس مردم بیشتری آن را باور کردند.

اخیرا ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس ایکس و کارآفرین خلاق و موفق در یک مصاحبه طولانی گفته است که:

محتمل ترین سناریو برای این جهان این است که ما بخشی از یک حیات ماتریکس مانند هستیم.

ایلان ماسک می گوید:

شانس اینکه جهان ما واقعی باشد یک در میلیارد است.

او معتقد است دنیای ما یک شبیه سازی بسیار ماهرانه و پیشرفته است.

نگاهی به سیر تکامل فیلم ها و بازی های ویدیویی که بیاندازید متوجه میشوید چقدر سریع به سمت واقعی شدن پیش رفته اند.

این پیشرفت برای تمدنی که از ما یک میلیون سال جلوتر است چگونه خواهد بود؟

امروزه موبایل‌هایی در دست داریم که بسیار قوی تر از کامپیوترهای چند دهه قبل هستند.

قطعا در تمدنی که بسیار پیشرفته‌تر از ما باشند، نمیتوان تفاوت میان واقعیت و یک جهان مجازی را در این حالت احساس کرد.

ممکن است ما در یک شبیه سازی پیشرفته مربوط به تمدنی بسیار قدیمی تر از خودمان گیر افتاده باشیم یا ممکن است کل تمدن ها یک شبیه سازی پیشرفته باشند.

40 سال پیش ما یک بازی بسیار ساده داشتیم که از یک خط و نقطه تشکیل شده بود، اما حالا بازی ها سه بعدی شده اند و حتی واقعیت مجازی نیز در آنها استفاده میشود.

اگر سرعت پیشرفت را در نظر بگیریم به زودی از واقعیت غیر قابل تشخیص خواهند شد.

بازی ها جهان مجازی ماتریکس

یک بازی ویدیویی را در نظر بگیرید که کاربر با گذر زمان و مرحله به مرحله قابلیت های ویژه ای را بدست می آورد و درواقع به سطح بالاتر ارتقا یا آپگرید پیدا میکند.

حالا همین موضوع را در مورد خودمان بررسی کنید، روزی دانشمندان فقط تا اتم را میتوانستند ببینند و حالا تا ذرات داخل اتم را می بینند و فعلا بیشتر نتوانسته اند پیش بروند.

یا روزی فقط سیارات و ستاره‌های نزدیک را رصد میکردند اما حالا میتوانند فواصل دورتر هم ببینند.

یک نکته جالب در مورد تئوری دنیای ماتریکس

در سال 2001 دانشمندان فیزیک کوانتوم به صورت جدی خواستند این مساله را بررسی کنند.

آنها به این نتیجه رسیدند که انرژی و امکانات لازم برای ساخت این جهان به صورت مجازی در عالم نمیتواند وجود داشته باشد، در واقع بعد از کشف این همه جزئیات در عالم و کهکشان ها و ذرات میکروسکوپی، غیر ممکن است که بتوان این حجم از اطلاعات را به صورت مجازی طراحی و بارگذاری کرد.

اما چندی بعد محققان دیگری به نکته عجیبی پی بردند.

اینکه این همه جزئیات لازم نبوده است در ابتدا وجود داشته باشد و کم کم که تمدن ما پیشرفت کرده و قادر به کشف کهکشان ها و جزئیات بیشتر عالم شده ایم، منابعی که جهان ما را شبیه سازی کرده اند هم پیشرفت کرده و کم کم این جزئیات را وارد کرده اند، همانطور که شما در یک بازی وقتی هنوز به مرحله آخر نرسیده اید، مرحله آخر بارگذاری نمیشود و پردازشی صرف آن نمی شود.

همانطور که فیسبوک در ابتدا توسط لپ تاپ شخصی مارک زاکر برگ بارگذاری میشد اما هرچقدر پیشرفته تر شد کامپیوترهای بیشتری اضافه شد تا بتواند این همه اطلاعات را پردازش کند.

یک فیلسوف به نام نیکلاس بوستروم در سال 2003 در کتابش گفته است که همانطور که امروزه بازی هایی ویدیویی با محوریت تمدن های گذشته داریم، ممکن است تمدن های پیشرفته دیگر عالم، شبیه سازی هایی از تمدن های گذشته خودشان را اجرا کرده باشند.

بنابراین ممکن است دنیای ماتریکس واقعی باشد.

بعد از فیلم ماتریکس احتمالا سریال وست ورلد (West World) به خوبی این فرضیه را نشان میدهد، در این سریال مردمی می میرند و متولد میشوند، پلیس و دزد و نجار می شوند. عاشق میشوند و برای عشق شان مبارزه میکنند، اما در نهایت ربات هایی پیشرفته هستند.

 

مختصری در مورد ایلان ماسک:

ایلان ماسک مهندس، مخترع و شخص نامی تجارت در صنایع پیشرفته آمریکایی و جزو 10 شخصیت تأثیرگذار جهان است. او بنیان‌گذار شرکت‌هایی همچون تسلا موتورز، پی‌پال و سازمان فضایی اسپیس‌اکس است.

ایلان اصالتا آفریقایی است و به امریکا بورسیه تحصیلی شده است.

او شخصی ایده پرداز با ذهنی باز است، هم اکنون ناسا برای برنامه های فضایی اش به ایلان ماسک امید دارد.

او چیزی مابین ادیسون و تسلا است. ایده های زیاد و عجیبی دارد که گاهی مردم آنها را غیرممکن یا دیوانگی میدانند، اما در عین حال میتواند از افراد متخصص به خوبی استفاده کند تا ایده هایش را عملی کنند.

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید