در کجا نخستین بار شیرینی پخته شد؟

در روزگاران قدیم، تقریبا مردم هر کشوری چیزی برای خود داشتند که شبیه به شیرینی بود.

در حفاری های سرزمین مصر، نوشته ها و تصویرهایی بدست آمده که حاکی از انواع شیرینی ها و نحوه ی درست کردن آنها می باشد.

البته در آن روزها کسی از تصفیه ی شکر خبری نداشت. از این رو برای ساختن شیرینی از عسل استفاده می کردند، در مصر باستان، بخش اصلی شیرینی، خرما بود.

در برخی از قسمت های مشرق زمین، در هر قبیله ای، یک شیرینی پز رسمی وجود داشت. فرمول درست کردن شیرینی هم بطور محرمانه حفظ می شد. آنان از بادام، عسل و انجیر برای تهیه ی شیرینی استفاده ی فراوان می کردند.

اکنون یک دستورالعمل رومی برای تهیه ی شیرینی در دسترس ماست که طرز ساختن شیرینی را اینگونه بیان می کند:

مغز بادام یا مغز پسته را با خشخاش پخته با عسل آمیخته می کنند. پس از طبخ آن، مقداری فلفل به آن افزوده در پایان کنجد هم روی آن می پاشند.

اگر این شیرینی را طبخ کنیم نوعی شیرینی بدست می آید که شاید بتوان آن را نوعی نوگا پنداشت.

اما در اروپا، در ایام قدیم، شربت درست می کردند. ولی این کار بدان منظور بود که طعم دارو را به ذایقه ی بیمار ملایم بنمایند. در غیر این صورت کسی در آنجا به فکر درست کردن شیرینی نیفتاده بود.

تا اینکه در قرن 17 سیل شکر از کشورهای مستعمره به اروپا سرازیر شد. از آن پس شیرینی سازی به صورت یک هنر جلوه نمود. فرانسویان با میوه شیرینی می ساختند و انواع گوناگونی در زمینه ی شیرینی سازی پدید آوردند.

یکی از آنها نوعی بود که با شربت قند و میوه های مغزدار می پختند. گویا این شیرینی منشأ پیدایش بادام سوخته در میان مردم نیواورلئان بوده است.

در ایامی که امریکا دوره ی استعمار خود را می گذراند، زنان خانه دار، برای طبخ شیرینی از عسل، ملاس(شیره ی قند) و شیره ی درخت «افرا» استفاده می کردند.

مادر بزرگ های ما با ریشه ی زنبق شیرینی می پختند. سیب را با زنجبیل می پروریدند و آب نبات هم برای کودکان خود درست می کردند.

اما امروزه، مواد اولیه ی شیرینی عبارتست از : شکر (چه از چغندر گرفته شود و چه از نیشکر) که با گلوکز، نشاسته ی ذرت، عسل، ملاس و شکر افرا آمیخته می شود.

آنگاه بر این مواد شکلات، میوه، تخم مرغ، شیر یا فرآورده هایی دیگر از شیر و مواد رنگی هم می افزایند.

یا چاشنی برای تغییر طعم و مطبوع تر نمودن شیرینی است. برخی را از منابع طبیعی به دست می آورند، مانند: وانیل، نعنا و لیمو. ولی برخی دیگر را از مواد شیمیایی گرفته به طعم چاشنی های طبیعی در می آورند.

اکنون بیش از دو هزار نوع شیرینی در جهان وجود دارد. در «ایالات متحده ی امریکا» سالانه بیش از یک میلیارد کیلو شیرینی تولید و مصرف می شود.

در انگلستان نیز صنعت شیرینی و شکلات سازی روز بروز در حال گسترش و تکامل است. طبق آمار در سال 1965 مردم بیش ازیکصد میلیون لیره پول برای خرید شیرینی پرداختند.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 2

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید