نژاد چیست؟ انواع نژاد چگونه ایجاد شد؟

دانشمندان دلایلی دارند که می گویند: پیدایش بشر در یک مکان معین بوده، و همه نژاد های بشری از یک نیای مشترک به وجود آمده اند.

نیای مشترک بشر، آنگونه که برخی از دانشمندان گفته اند، بسیار شبیه به بشر امروزی بوده و جای پیدایشش نیز در آسیا پنداشته می شود.

برخی دیگر از دانشمندان معتقدند که بشرهای ابتدایی در چند محل متفاوت و در زمانهای مختلفی، پدید آمدند. سپس با هم برخورد کرده و با آمیزش، نژادهای امروزی را پدید آوردند.

حدود 500 هزار سال پیش، در آسیای غربی اجداد بشر، در گروههای کوچکی، زندگی می کردند.

در این گروه های کوچک و از هم جدا، نخستین علایم اختلاف در شکل سر، کاسه ی چشم و یا اختلاف در ساختمان بدن، پدید آمد. سپس این گروهها در جستجوی جاهای جدیدی برای زندگی خود برآمدند.

حدود 300 هزار سال پیش، چند گروه از انسانهایی که در آسیای غربی می زیستند، به طرف جنوب شرقی یعنی اندونزی، به راه افتادند.

برخی هم رو به شمال، به طرف چین حرکت کردند.

اندکی بعد، مهاجرت های دیگری رخ داد و انسانها به سایر نقاط زمین کوچ کردند.

برخی از آنها به علل گوناگونی تغییر شکل دادند و برخی دیگر با هم در آمیختند.

محققان جدید می گویند: بشر دارای سه«ریشه» یا سه بخش عمده است که عبارتند از:

  1. قفقازی که شبیه مردمی است که در کوههای قفقاز زندگی می کردند. اینها را دانشمندان قدیم، نمونه ی نژاد «سفید» می پنداشتند.
  2. مغولی که شبیه مغولهایی است که در مغولستان آسیا می زیستند.
  3. زنگی که شبیه سیاهانی است که در مناطق جنگلی افریقا زیست داشتند.

دانشمندان پیشین، بشر را با توجه به رنگ پوستش به پنج گروه تقسیم می کردند. ولی این تقسیم بندی دیگر پذیرفته نیست. زیرا از رنگ پوست نمی توان به ریشه و گروه اصلی بشر پی برد.

همچنین هیچگونه نشان ویژه ی دیگری مانند شکل سر، نوع خون یا شکل بینی نمی تواند به تنهایی ما را راهنمایی کند به اینکه فردی به فلان نژاد بستگی دارد. بلکه برای این کار لازمست بسیاری از نشانه های ویژه ی بدنی را با هم مورد توجه قرار دهیم.

بنابراین، نژاد را می توان اینگونه تعریف کرد:

نژاد عبارتست از گروهی از مردم که همه با هم برخی ویژگی های مشخص بدنی دارند. این ویژگی ها را آنان از نیاکان خود به ارث برده اند و همین ویژگیها آنان را از گروههای دیگر، جدا می سازد.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 2

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید