مقابله با فشار عصبی

به احتمال قوی با فشار عصبی آشنایی زیادی دارید. فشار عصبی فقط سبب عذاب فکری نمی شود، بلکه می تواند عوارض جسمی نیز داشته باشد. هنگامی که در یک کانون همچون ارتباط با افراد خانواده، مشکل مالی یا موقعیت خاص دچار گرفتاری می شوید و احساس می کنید راه فراری ندارید، مسأله شروع می شود. هنگامی که چنین اتفاقی رخ می دهد، ذهن خود را از منبع نگرانی پیش آمده دور کرده و انرژی خود را صرف کار دیگری مثل نقاشی، نرمش و نوشتن نمایید. اگر نمی توانید فکر خود را تغییر دهید، بدانید مسافرت و یا چشمه ی آب گرم نیز نمی توانند شما را در کسب تمرکز از دست رفته و رهایی از اضطراب یاری کنند.

بعضی افراد سرگرمی دیگری به جز کار ندارند. بسیار جای تأسف است که این افراد تلاش نکرده اند تا به مسائل دیگر علاقه مند شوند. شخصا”، به جای منفعل شدن و ناتوانی در پاسخ به موقعیت پر فشار، به فعالیت هایی مانند سوزن دوزی، نوشتن، قدم زدن، باغبانی، یا بازی با نوه هایم روی می آورم. می توانید هفته ای یک بار در کلاس های شبانه ی زبان خارجی، فنگ شویی (دکوراسیون داخلی به سبک چینی)، فلسفه یا حتی حسابداری و یا هر کار دیگری که به بخش گرفتار مغزتان کمی استراحت و آسودگی می بخشد، شرکت کنید.

ذهن شما همانند یک اداره ی شلوغ است که در آن بعضی افراد در حال پاسخ گویی به تلفن هستند، بعضی دیگر وقت ملاقات تعیین می کنند و بعضی مسئولیت توزیع محصولات را بر عهده دارند. اگر روال کار شما هر روز همانند روز قبل باشد، سرانجام ذهن تان به علت فقدان تحریکات لازم بی حس خواهد شد. برای جلوگیری از این موضوع، سعی کنید کاری را که من در دفتر کار خود می کنم، انجام دهید: من کارمندان را وادار می کنم تا سایر کارهای اداری را فرا گرفته و به صورت دوره ای مسئولیت های خود را با سایر کارمندان عوض کنند زیرا باور دارم کسی که بدون اندیشیدن و استفاده از فکر روزها را سپری کند، رباتی انسان نما است.

من به قدرت تفکر و تمرکز برای تغییر کانون فکری و هوشیار کردن ذهن باور دارم. این تلاش می تواند فعال بوده، نتایج امیدوار کننده ای را به همراه داشته، خستگی برطرف کرده و برای به تحقق پیوستن اهدافتان بسیار مناسب باشد. بسیاری از ورزشکاران را می شناسم که تفکر و تمرکز می کنند و خود را در حال رسیدن به هدفی همچون پیروزی در یک مسابقه و یا اسکیت کردن با دقت بیشتر تجسم می کنند. بار دیگر، یادآوری می کنم جسم به دنبال چیزی است که ذهن تجسم می کند.

نظریه ای وجود دارد که در اکثر مواقع درست است. هرگاه مردم دچار بیماری می شوند_ حتی بیماری هایی لاعلاج _ و شیوه ی زندگی شغلی و سایر عوامل نگرانی زا را تغییر می دهند، معمولا” بهبود یافته و احساس بهتری می کنند. این توصیه را بپذیرید و باور داشته باشید روزی، سالم تر و پر نشاط تر در انتظار شما است.

منبع: کتاب درس هایی برای زندگی – تالیف: سیلویا براون

پاسخی بدهید