نیکوتین چیست؟

آیا هیچ دیده اید که برخی از کارخانه های سیگار سازی، برای آنکه فروش بیشتری داشته باشند، چنین تبلیغ می کنند که سیگارهایشان نیکوتین کمتری دارد؟

نیکوتین چیست؟

چرا مردم این همه علاقمندند که بدانند سیگاری که می کشند دارای چه مقدار نیکوتین می باشد؟

البته آدمهای سیگاری از نیکوتین لذت می برند، زیرا با استعمال کردن مقدار معینی دود، حس می کنند که آرامشی بر اعصابشان فرو نشسته است. نیکوتین احساس خستگی را پنهان می کند و از این رو مردم تصور می کنند که با کشیدن سیگار، خستگی شان برطرف می شود.

حتی برخی می گویند، دود نیروی تخیل را تا حدودی به کار می اندازد، و به همین دلیل خیال می کنند که چون سیگار می کشند بهتر می توانند کار کنند و جنبه تلقینی هم دارد.

یکی از ترکیبات عمده ی تنباکو، نیکوتین است. اگر نیکوتین را از تنباکو بگیرند نیکوتین خالص مانند زهر عمل می کند. ولی البته چون کسی سیگار می کشد هرگز نیکوتین خالص وارد بدنش نمی شود.

اکنون ببینیم با دود کردن سیگار چه چیزهایی روی می دهد؟

دود کردن سیگار یک عمل تقطیر خشک است. یعنی مواد خشکی بتدریج تبدیل به بخار می شود.

آتش سیگار 25 درصد از نیکوتین آن را می سوزاند و از بین می برد. آن قسمت از تنباکوی سیگار که پشت سر آتش قرار گرفته بحدی گرم است که بخودی خود، 30 درصد دیگر از نیکوتین سیگار را به صورت گاز به هوا می فرستد.

اما باقیمانده ی نیکوتین ها از لابلای تنباکوی سرد سیگار عبور می کند. در این مسیر باز مقداری از آن در سر راه گیر کرده، در نتیجه 15 درصد از مجموع نیکوتین سیگار وارد دهان می شود.

اینکه می بینید بعضی از سیگارها فیلتر دارند برای آنست که باز هم جلوی نیکوتین را بیشتر بگیرد تا کمتر از 15 درصد آن وارد دهان انسان شود. هر چه سیگار کوتاهتر شود، یعنی فاصله سر آن با ته اش بر اثر سوختن کمتر گردد، نیکوتین بیشتری را وارد دهان می سازد. از این رو سیگارهای کوتاه و کلفت قویتر از سیگارهای نازک و درازند. باز به همین سبب است که اگر سیگاری را تا ته بکشند، نیکوتین بیشتری را وارد بدن ساخته اند.

اگر سیگار خاموشی را دوباره آتش بزنید به خوبی بار اول نمی سوزد و به همین جهت مقدار نیکوتین بیشتری از آن وارد دهان می گردد.

گفتیم که فقط 15 درصد از نیکوتین سیگار است که به دهان ما وارد می شود. از این گذشته، بر اثر تماس دود با پرده ی مخاطی داخل دهان، باز مقدار بسیار کمتری از این نیکوتین ها وارد خون ما می شوند.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 3

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید