اگر فکر سلامتی خود هستید هرگز بستنی قیفی نخورید!
آیا میدانید همین بستنی قیفی هایی که از دستگاه بیرون می آید و در خیابان گاها میخورید چقدر میتوانند خطرناک باشند؟
داخل دستگاه بستنیساز، ترکیب شیر و شکر در دمای نسبتاً گرم قرار دارد؛ این محیط بهشدت مناسب رشد باکتریهاست، مثل:
-
E.coli
-
Listeria
-
Salmonella
و بزرگترین مشکل آن، شستوشوی ناکامل دستگاه است.
دستگاه به طور کامل شسته نمیشود.
غیر از آن، در برخی مراکز فروش:
-
از پودرهای بستنی بیکیفیت استفاده میشود.
-
شیر پاستوریزه نیست یا حتی شیر تاریخگذشته استفاده میشود.
-
اسانس و رنگهای غیراستاندارد برای طعمدهی اضافه میشود.
اینها میتوانند باعث حساسیت، مسمومیت یا مشکلات گوارشی بلندمدت شوند.
خود قیف ها هم متاسفانه در شرایط نامناسب نگهداری میشوند، در معرض رطوبت، گرد و غبار و آلودگی محیط هستند، تاریخ مصرف ندارند یا از مواد اولیه درجه۳ تهیه شدهاند.
این موضوع خطر آلودگی میکروبی و کپکهای نامرئی را بالا میبرد.
و مشکلات دیگر:
-
تماس مستقیم دست با قیف یا بخش خروجی بستنی
-
استفاده نکردن از دستکش
-
عدم شستوشوی دستها
-
کار همزمان با پول نقد و مواد غذایی
این موارد خطر انتقال بیماریهای ویروسی و باکتریایی را افزایش میدهد.
اما مشکلات این نوع بستنی به هینجا ختم نمیشود!
