هندوانه چیست و از کجا آمده است؟
ممکن است برای شما این سوال ایجاد شود که هندوانه، این میوه شیرین و آبدار از کجا آمده است و اولین بار درکجا کشف یا کاشته شده است؟
آیا در یک روز گرم تابستان هیچ چیز دلچسب تر از یک هندوانه خنک و آبدار هست؟
جای شگفتی نیست که انسان هزاران سال است که از این میوه استفاده میکند.
هندوانه نخستین بار در مناطق حاره افریقا رشد کرد و از آنجا به هرجایی که آب و خاک مناسب رشد آن بود، منتقل شد.
در متون سانسکریت کلمه هندوانه به کار رفته است و در نقاشی های مصریان باستان، تصویری از هنداونه دیده میشود.
اکنون بیش از چهار هزار سال است که هندوانه کاشته میشود.
این میوه یکی از انواع خربزه محسوب میشود که همه آنها به خانواده کدو متعلق هستند.
هنداونه مانند خیار دارای بوتههای سالانه با برگهای پهن و گلهای زنگوله مانند است.
گرمک از دیگر انواع قدیمی خربزه است که عموما در آسیای جنوبی میروید. همه آنواع آن عطر لطیف مشک مانندی دارند.
هندوانه از گرمک بزرگتر و آبدارتر است. بعضی از آنها حدود بیست و پنج کیلو وزن دارند اما اغلب به این وزن نمیرسند.
پوست آن سبز و سخت است که معمولا رگه هایی با رنگ روشن روی آن دیده میشود. بخش خوراکی آن به رنگ صورتی، زرد و یا قرمز است.
زمان طولانی و آب و هوای گرم برای رشد هندوانه لازم است و هنگامی کشت میشود که زمین گرم شده است و خطر یخ زدن وجود ندارد.
هندوانه را معمولا تازه میخورند اما آن را ترشی هم می اندازند و از پوست آن مربا میپزند.
در کشورهای شرقی تخم آن را برای خوردن بو میدهند که خوراکی بسیار لذیذی است.
منبع: کتاب به من بگو چرا؟ جلد 8