آیا هرگز اتفاق افتاده است که ماهی در خارج از آب زنده بماند؟

ماهی هم مثل سایر حیوانات به زندگی خود ادامه می دهد و برای این کار اعضای کاملی در بدن خود دارد. مثلا” مردم غالبا” می پرسند، آیا ماهی ها قلب دارند، آیا می توانند بشنوند، آیا قادر به بو کردن هستند؟

ماهی دارای معده، روده، قلب، سلسله ی اعصاب بوده و درد و ناراحتی را درک می نماید. حس لامسه ی بسیار قوی دارد و بوسیله پوست خود هم حس می کنند و هم طعم را درمی یابند. ماهیان دارای عضو بویایی بوده و نیز گوش داخلی دارند. همانطور که می دانیم ماهی ها از طریق ریه ها که دائم آب از روی آنها عبور می کند تنفس می نمایند، ولی انواعی از ماهی ها وجود دارند که مقدار زیادی از وقت خود را خارج از آب بسر می برند.

ماهی پرنده، در حالی که وقت زیادی را خارج از آب بسر نمی برد، یکی از انواع جالب این نوع ماهی هاست. به سرعت درون آب شنا می کند و دم خود را به شدت حرکت می دهد، سپس بالکهای خود را می گستراند. و بر اثر سرعت زیاد از آب خارج می شود. ماهی پرنده ممکنست چند صدمتر در هوا پرواز کند.

نوع جالبتر ماهی خاردار می باشد که در خاور دور یافت می شود. طول این ماهی ها از 3 تا 8 اینچ تغییر می کند. آنها می توانند با حرکت دادن و گستردن خارهای متحرک خود در روی زمین حرکت نمایند، یعنی با فشار درون دم خود و بالکهای جلویی روی خشکی راه می روند. گاهی دیده شده است که این ماهی ها از درخت هم بالا می روند و بسیاری از آنها را در بالای درختانی که پنج فوت از سطح زمین ارتفاع داشته اند دیده اند. ریه این ماهی ها تغییر شکل می دهد بطوری که تا مدتی می توانند در هوا تنفس نمایند.

نوع دیگر ماهی که در گل و لای زندگی می نماید، قادر است بالکهای جلویی خود را برای سر خوردن روی زمین و بالا رفتن از درخت بکار برد. ماهی ریه دار افریقایی به علت داشتن ریه می تواند خارج از آب بسر برد. در مواقع خشکی هوا درون گل های زمین نقب می کند و اطراف خود را به شکل پیله می بندد و می تواند تمام فصل تابستان را در حال خواب و خارج از آب بسر برد.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 9

پاسخی بدهید