راهنمای اصول تقلین عملی روی دیگران
استفاده کامل از تاثیر تلقین نیازمند آرامشی تزلزل ناپذیر ، اطمینان و اعتماد به نفسی مطلق است. بدین معنی که همه سخنان باید به طور سنجیده، در نهایت خونسردی و با در نظر گرفتن تاثیر آن بر مخاطب ادا شود.
واکنش مخاطب هر چه باشد شما باید خونسردی و متانت خود را حفظ کنید.
هر فرد را سوژه ای جهت پرورش نیروی تلقینی خود در نظر بگیرید. از مقاوم ترین اشخاص تا حساس ترین آنها.
سعی کنید در تمامی افراد زمینه را برای پذیرش تلقین آماده کنید. نه مهارت خود را به رخ کسی بکشید و نه با دیده تحقیر به دیگران بنگرید.
نسبت به افراد کم اهمیت تر نیز درست مانند همقطاران یا مسئولان خود برخورد کنید، تلاش کنید تا طریقه درست گوش دادن و ابراز علاقه به سخنان دیگران را یاد بگیرید و تا جایی که برایتان امکان دارد نسبت به همه یک روش دقیق و آرام داشته باشید.
سعی نکنید با سماجت عقیده دیگران را تغییر بدهید. از تمسخر دیگران بپرهیزید. حتی اگر سخنانی که میشنوید کاملا به نظرتان پوچ و بیهوده آید.
هر شخصی که احساس کند شما برای او احترام قایل هستید و ارزش او را درک کرده و پذیرفته اید، خود را در برابر شما کاملا خلع سلاح میکند و خیلی آسان تر تسلیم میشود.
مطمئن باشید که همه افراد مستعد پذیرش نفوذی هستند که میتواند به تدریج یک جریان فکری را تغییر دهد.
سعی کنید دست خود را رو نکنید. به بیان دیگر طوری رفتار کنید که سوژه مورد نظر که تحت تلقینات شماست کم ترین بویی از هدف شما نبرد.
راجع به آنچه می خواهید به او بگویید یا سخنانی که در برابر دیگران می خواهید با او در میان بگذارید قبلا خوب فکر کنید، چرا که سخنان شما باید در ذهن او اثرات مطلوبی بگذارد.
زمانی که لازم می دانید موضوعی را صد در صد تایید کنید، طوری سخن بگویید که سخنان شما اثر عمیقی روی مخاطبتان بگذارد. ابتدا سعی کنید بسیار مشخص و شمرده صحبت کنید، سپس تلاش کنید تا برای اثبات نظر خود دلایل منطقی بیابید.
همچنین میتوانید از نگاه به همان روشی که قبلا صحبت کردیم استفاده کنید.
اگر برای حساسیت مخاطبان خود ارزش زیادی قائل باشید، باید از پیوستن آنان به مخالفان عقیده خود جلوگیری کنید.
پایداری و نزاکت وقتی به هم بیامیزد، میتواند هر مخالف سرسختی را رام کند.
خشمگین کردن کسی یعنی نیرو بخشیدن به او برای ابراز مقاومت بیش تر و به همین جهت همیشه باید با آرامش و محبت دیگران را خلع سلاح کرد و برتری خود را به این ترتیب اثبات رساند.
اگر برحسب اتفاق در برابر کسی قرار گرفتید که هیچ کنترلی بر احساسات خود ندارد و خیلی راحت به پرخاشگری میپردازد، خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید.
در صورت لزوم بحث را قطع کنید و با آرامش و متانت بیشتر به سخنان خود ادامه دهید ولی هرگز از روش نامطلوب و ناپسند او تقلید نکنید و هرگز اجازه ندهید که رفتار کسی ، روش شما را تحت تاثیر قرار بدهد.
تلاش خود را برای سوژه مورد نظر با خوش بینی ادامه بدهید، زیرا شما میدانید که تکرار به تلقین نیرو میبخشد.
هر تلقینی هنگامی که برای اولین بار در ذهن ثبت شد شروع به اثر بخشی در ذهن میکند بدون اینکه شخص از آن بویی ببرد. دیری نمی گذرد که متوجه میشوید بذری کاشته اید که شکوفا شده و به تدریج به شکل اندیشه ای شخصی درآمده است.
شخصی که این اندیشه را از شما گرفته طوری از آن سخن میگوید که گویا این اندیشه نتیجه تفکرات خود اوست؛ نتیجه مستقیم اندیشه هایش.
هرگز فراموش نکنید که یک صدای آرام و متین و یک بیان درست نه تنها گوش نواز است بلکه در ذهن نیز اثری مطبوع دارد.
زمانی که احساس میکنید با سوژه بسیار سرسخت روبرو شده اید، هرگز نباید امید خود را از دست بدهید. چنین شخصی به کلی با افرادی که قبلا میشناختید تفاوت دارد. تامل کنید و به خود فرصت بدهید.
ترتیبی دهید تا با چنین شخصی چند جلسه ملاقات داشته باشید و سعی کنید طی این جلسات با او از هدف اصلی خود سخنی نگویید بلکه توجه خود را معطوف مشاهده، مطالعه و تجزیه و تحلیل او کنید.
به تدریج متوجه میشوید که شخصیت او در برابر دیدگان شما روشن و شفاف شده است. در واقع بدون اینکه متوجه باشد، برخی از خصایص و مشخصه های ذاتی و نقاط ضعف خود را بر شما آشکار کرده است.
سعی کنید ضعیف ترین نقطه مقاومت او را بیابید. پس از آن یقین میکنید که سوژه مورد نظر شما مانند تمامی مردم دنیا تلقین های شما را ثبت خواهید کرد.
تلاش کنید که ذهن او را با نظرات و ملاحظات مثبتی تغذیه کنید که استعداد او را برای پذیرش آنچه شما میخواهید بیشتر میکند.
همیشه برای رخنه در مستحکم ترین قلعه ها نیز میتوان نقاط ضعفی پیدا کرد.
منبع: کتاب مانیتیسم شخصی – اثر: پل ژاگو