فرق چای سیاه، سبز و سفید چیست؟

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان خصوصا مردم شرق است.

چای سبز ، سفید ، سیاه و دیگر انواع آن، همگی از برگ‌های یک گونه گیاه مشترک به دست می آیند ، اما تفاوت آن ها ناشی از اختلاف سطح اکسایشی است که طی فرایند عمل آوری بر هر کدام اعمال می شود.

زمانی که برگ گیاه آن چیده می‌شود، شروع به پژمرده شدن می کند و پلاسیده می‌شود.

قرار گیری در معرض اکسیژن باعث آغاز مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی می‌شود که منجر به قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شود و علاوه بر آن ، تولید ترکیبات شیمیایی‌ای را شروع می کند که باعث تغییر طعم چای می‌شود.

چای سفید ، از جوان‌ترین برگهای چای بدست می آید که به شکل طبیعی خشک می‌شوند. در نتیجه سطح اکسایش آن‌ها کمترین میزان ممکن است.

نام گذاری چای‌سفید ناشی از پرزهای سفید نقره‌ای جوانه‌های نشکفته گیاه آن است که به آن ظاهری سفید می‌دهد ، هر چند دم کرده‌ی آن به رنگ زرد کم رنگ است .

در طرف مقابل‌، چای‌سیاه قرار می‌گیرد که طولانی‌ترین فرایند عمل آوری روی آن انجام می‌شود.

ابتدا برگ‌های چای در برابر نور خورشید قرار داده می شوند تا پلاسیده شوند.

در مرحله بعد آنها را خرد می‌کنند تا با ایجاد تخریب سلولی، به رخ دادن فرایند اکسایش کمک کنند.

سپس برگ‌ها را در شرایط مرطوب در معرض گرما قرار می‌دهند.

در نهایت‌، محصول به دست آمده را درون کوره حرارت می‌دهند که فرایند اکسایش را تکمیل می‌کند.

درجه‌ی اکسایش بالاتر، تولید ترکیبات موسوم به « گزانتین » را افزایش می‌دهد که محتوی کافئین و مسئول رنگ تیره چای سیاه هستند .

آیا شما هم به این نوشیدنی علاقه دارید؟

کدام نوع آن را بیشتر مصرف کرده اید؟

پاسخی بدهید