منیزیم چیست؟

منیزیم یکی از حیرت انگیزترین فلزاتی است که انسان آن را شناخته است. بقدری سبک است که وزن آن دو سوم وزن آلومینیم می شود، با تجربه ای که در آشپزخانه از ظروف آلومینیمی دارید می دانید که چقدر سبک است! در حقیقت، منیزیم سبکترین فلزیست که در صنعت به کار برده می شود. منیزیم علاوه بر سبکی، خاصیت غیرعادی دیگری هم دارد، آنهم تمایل زیاد آن به سوختن است. در مواقعی که به شکل گرد یا تراشه های ظریف است به آسانی آتش گرفته و به شدت می سوزد. خواص دیگر منیزیم شبیه سایر فلزات می باشد. رنگ آن سفید نقره ای و درخشان است و کمی از آلومینیم سخت تر بوده و فورا” زنگ می زند یا در رطوبت هوا فرسوده می شود.

برای ازدیاد استحکام، سختی و مقاومت آن در مقابل زنگ زدگی این فلز را معمولا” مخلوط می کنند، یا اینکه با روی، منگنز و آلومینیم بصورت آلیاژ درمی آورند. آلیاژهای منیزیم موارد استفاده ی مهمی دارند. از آنها ورقه، صفحه، لوله، میله و سیم درست می کنند.

سبک فوق العاده ای از منیزیم است که آن را در ساختمان هواپیماها و ماشین های تندرو مورد استفاده قرار می دهند. بعضی اوقات این فلز خالص، به علت قابلیت زیاد سوختن آن، در مشعل ها، موشکها و فشنگهای رسام مورد استعمال قرار می گیرد.

منیزیم، در حالت نمکی آن، در داروسازی و شیمی به کار می رود (نمک اپسوم)، (سولفات منیزیم) است و شیر منیزیم عبارت از نوع تصفیه شده ی اکسید منیزیم می باشد.

زمانی، منیزیم در آزمایشگاه های شیمی بسیار مورد تحقیق و بررسی قرار می گرفت. در سال 1808 ، (سر همفری دیوی) توانست بعضی از خواص آن را پیدا کند، اگر چه نتوانست منیزیم خالص را بدست آورد. بتدریج دانشمندان با این فلز عجیب شروع به کار کردند و یاد گرفتند که شکل خالص آن را چگونه بدست بیاورند و چگونه آن را با آلیاژ سایر فلزات بکار برند. مدت تقریبا” صد سال طول کشید تا توانستند برای اولین بار آلیاژ منیزیم را بوجود آورند.

 منیزیم بقدری در شیمی فعال است که در طبیعت به حال آزاد یافت نمی شود. ولی در ترکیب با سایر عوامل و عنصرها، بیشتر از 2 درصد پوسته ی زمین را تشکیل می دهد. منیزیم را می توان با جدا کردن آن از مواد معدنی که در طبیعت با آن مخلوط است نیز بدست آورد و بیشتر بصورت منیزیت، دولومیت، کارنالیت و آبهای طبیعی نمک دار وجود دارد.

منبع: کتاب به من بگو چرا جلد 7

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید