دلیل رنگ پوست مختلف مردم جهان چیست؟

مردمی که دارای سفیدترین پوست در جهان هستند، در قسمت شمالی اروپا زیست دارند. آنان را نوردیک یعنی شمالی می خوانند.

مردمی که سیاه ترین پوست را دارند، در افریقای غربی زیست می کنند.اما مردمی که در جنوب شرقی آسیا هستند پوستی گندمگون دارند.

بیشتر مردم روی زمین سفید یا سیاه و یا زرد خالص نیستند. بلکه پوست بدن آنها نمایشگر صدها درجه ی مختلف از رنگهای روشن، گندمگون و قهوه ای می باشد.

حال ببینیم علت این همه اختلاف در رنگ پوست بدن انسانها چیست؟

برای پاسخ به این سؤال، باید یک رشته از اعمال شیمیایی را که در بدن و پوست انجام می گیرد، بازگو کنیم.

در بافتهای پوست بدن، کروموزم ها نهفته اند. کروموزم یعنی رنگ دانه یا رنگیزه که مولد رنگ در پوست بدن است.

کروموزم ها خود فاقد رنگند، ولی اساس رنگ به شمار می آیند. به این معنی که چون برخی از مخمرها یا آنزیم ها در آنها تأثیر می کنند، در پوست بدن رنگ خاصی را پدید می آوردند.

فرض کنیم شخصی دارای کروموزم نیست، یا آنکه آنزیم هایش درست بر روی کروموزم ها کار نمی کنند، در این صورت آن شخص بی رنگ یعنی بور بور یا آلبینو می شود. در افریقا بور بورهایی وجود دارند که سفیدتر از سفیدترین انسانها می باشند.

رنگ پوست بدن ما بدون وجود هیچ رنگیزه ای سفید شیری است که بر آن رنگ زرد بسیار رقیقی نیز افزوده گردیده. چه در هر حال رنگیزه ی زرد در پوست نهفته است.

ماده ی رنگین دیگری که در پوست یافت می شود و رنگ سیاه را تولید می کند، ملانین است. رنگ دانه های ملانین بخودی خود قهوه ای سیرند، ولی چون در محلی زیاد متراکم شوند، رنگ سیاه را به چشم می آورند.

بخشی دیگر از رنگ پوست بدن را سرخی خونی پدید می آورد که در مویرگهای پوست، جریان دارد.

پس می بینید که رنگ پوست ما را ترکیب این چهار رنگ پدید می آورد:

سفید، زرد، سیاه و قرمز.

همه ی افراد بشر این چهار رنگ را در پوست خود دارند ولی البته به میزانی مختلف. پس میزان ترکیب این چهار رنگ در پوست افراد متغیر است و از همین رو رنگ پوست هر انسانی با انسان دیگر، فرق پیدا می کند.

ملانین ماده ایست که با آن رنگ سیاه پدید می آید. خورشید می تواند از این ماده، مقداری در پوست بدن ما تولید کند. به همین دلیل می بینیم مردمی که در مناطق استوایی زندگی می کنند، ملانین بیشتری در پوست دارند و از این رو رنگ پوستشان سیاهتر است.

اگر شما چند روزی بطور مداوم در زیر نور آفتاب بنشینید، اشعه ی ماورای بنفش مقداری بیشتر ملانین در پوست شما تولید می کند و در نتیجه، پوست شما، رنگ قهوه ای سوخته، بخود می گیرد.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 3

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید