چگونه گروه خون را تعیین کرده اند؟

شاید باور نکنید که خون در بدن همه ی انسانها یک نوع نبوده، بلکه دارای انواع گوناگون است.

البته علم نیز این موضوع را سالهای سال هنوز باور نمی کرد. از این رو، چون می خواستند از بدن کسی خون به بدن بیماری منتقل کنند، هرگز به نوع خون آن دو نفر توجهی نمی کردند.

کم کم دریافتند که بر اثر این بی توجهی نیمی از بیماران به جای آنکه بهبود یابند، به مجرد دریافت خون از بدن شخص دیگر، حالشان بدتر می شود و برخی از آنها نیز زندگی خود را از دست می دهند.

دانشمندان نسبت به این معما کنجکاو شدند. تحقیقات آغاز گردید و در نتیجه معلوم شد که خون دارای انواع گوناگون است و راز معمای بالا نیز بهم آمیختن دو خون از دو نوع مختلف، می باشد.

برای توضیح، هرگاه قطره ای از خون را با قطره ای دیگر از خونی که با آن جور نیست، بهم بیامیزیم، می بینیم که گویچه های خون بهم چسبیده و قفل می شوند. این حالت را لخته شدن یا «بهم چسبیدن گویچه های خون» می نامند.

هنگامی که خون بدینگونه لخته می شود، معمولا” سلولهای آن رو به تباهی می روند. بنابراین، درمی یابید که گروه بندی خون تا چه اندازه مهم است.

با آزمایش هایی که انجام گرفت و ما نمونه ای از آن را برایتان گفتیم، سرانجام دانشمندان خون را به چهار گروه تقسیم کردند.

1 _ گروه اُ

2 _ گروه آ

3 _ گروه ب

4 _ گروه آ _ ب

تنها خونی که هنگام مخلوط شدن با خون گروههای دیگر لخته نمی شود، گروه اُ است. این خون با همه ی خونهای دیگر بخوبی می آمیزد. بنابراین، به بدن هر بیماری می توان خون گروه اُ را بدون هیچ خطری تزریق کرد.

افرادی که خون اُ در بدن خود دارند به نام دهندگان عمومی خوانده می شوند. یعنی، خون خود را می توانند به افراد دیگر بدهند.

گروه آ _ ب نیز از خطر چسبیدن به گویچه های دیگر، در امان است. بنابراین، اگر خون بیماری، از گروه آ _ ب باشد، می تواند هر نوع خون دیگری را دریافت کند. این قبیل افراد را گیرندگان عمومی می خوانند.

هر کسی گروه خون خود را به ارث برده است و هرگز قابل تغییر نمی باشد. موضوع جالب دیگر درباره ی خون آنکه گویی گروههای مختلف خون در نقاط پراکنده ی جهان تقسیم شده اند. یعنی هر قسمتی از کره ی زمین، اختصاص به گروه خاصی پیدا کرده است.

مثلا” اگر از غرب جهان به سوی شرق سفر کنید می بینید که هر چه پیش تر می روید شمار مردمی که خون گروه آ دارند بتدریج کم می شود و در مقابل، گروه ب پیوسته افزوده می گردد.

در انگلستان، خون چهل و سه درصد از مردم گروه آ می باشد. ولی در روسیه سی درصد و در هندوستان فقط پانزده درصد از مردم به این گروه تعلق دارند.

در ضمن، این را هم بدانید که داشتن گروه خاصی از خون نشانه ی تندرستی بیشتر یا ضعف مزاج، نمی باشد.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 3

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید