تب یونجه چیست؟

اگر مبتلا به تب یونجه نیستید، پس به این امر شگفت آور توجه کنید. فرض می کنیم شما با شخص دیگری در کنار هم زندگی می کنید. هر دو در یک جا هستید و در هوای مشترکی تنفس می کنید. آنگاه روزی می بینید که با آنکه حال شما کاملا” عادی و خوب است، ولی رفیقتان عطسه می کند و از این بابت رنج می کشد.
تب یونجه نوعی حساسیت شدید یا آلرژی به شمار می رود. تب یونجه از گروه بیماری های خاصی از نوع کهیر، آسم و برخی ناراحتی ها و بیماری های پوستی می باشد. اینها همه موقعی در بدن ظاهر می شوند که انسان در برابر مواد سفیده ای حساسیت داشته باشد.
اکنون ببینیم حساسیت در برابر مواد سفیده ای یا پروتئینی، یعنی چه؟
چنانکه می دانید پروتئین در مواد غذایی یافت می شود. ولی برخی از گرده های گیاهی نیز از پروتئین ساخته شده اند. آنگاه گیاهانی از این قبیل، مانند گل خطمی، در زمان معینی از سال، گرده ی خود را به فضای اطراف منتشر می سازند.
گرده های پخش شده در فضا وارد بینی، دهان و چشم انسان می شوند. حال اگر او در برابر پروتئین حساسیت نداشته باشد، چیزی رخ نخواهد داد. ولی اگر این حساسیت را داشته باشد در اینصورت، پروتئین هایی که در فضا پخش شده اند در برخی از بافتها و عضلات او اثر گذاشته، وضع عادی آنها را برهم می زنند.
گرده های گل با هم متفاوتند. بنابراین، ممکن است شخصی در برابر چند نوع گرده، حساسیت داشته باشد. به همین دلیل است که درمان تب یونجه تا حدی پیچیده می نماید.
برای درمان این بیماری، نخست باید تمام عوامل آنرا شناخت. به برخی بیماران مقداری از عصاره ی گرده ی پروتئین دار یا خود پروتئین را تزریق می کنند، تا در آنان مصونیتی ایجاد شود. برخی دیگر باید به نقاطی روند که در فضای آنجا گرده های آلرژی زا وجود نداشته باشد.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 3