توهم توطئه: آیا دولت ها سعی میکنند مردم فقیر باشند!؟

یکی از تئوری های توطئه رایج یا بهتر است بگوییم توهم توطئه این است که دولت ها میخواهند مردم فقیر باشند و یک کار ساده داشته باشند و هر روز سر کار بروند و به استقلال مالی و قدرت مالی نرسند.
این درمورد اکثر کشورهای جهان خصوصا حکومت های دموکراتیک و سرمایه داری، حقیقت ندارد. اتفاقا برعکس، به نفع دولت هاست که مردم ثروتمند باشند.
فکر میکنید چرا عربستان در جهان جدی گرفته میشود؟ چرا اکثر نرم افزارها و محصولات، یک زبان عربی هم دارند؟ چرا اکثر تجار و شرکتها برای عربستان ارزش قائل اند؟
فقط به این دلیل که عربستان مردم ثروتمندی دارد و مشتری خوبی برای شرق و غرب محسوب میشود. پس به نفع دولت هاست که مردمانشان ثروتمند باشند تا آن کشور در جهان جدی گرفته شود و قدرت بالاتری داشته باشد.
کشوری مثل امریکا یا چین را در نظر بگیرید. این دو کشور پر از کمپانی ها و شرکت های ثروتمند هستند. اکثر برندها و کارخانه های بزرگ دنیا در این دو کشور هستند و به همین خاطر حجم زیادی از پول را روانه کشورشان میکنند، در نتیجه دولت آنها هم قدرتمندتر است.
کشورهای افریقایی مردمان فقیری دارند و در نتیجه دولت ضعیف تری هم دارند و در جهان جدی گرفته نمیشوند.
وقتی اپل، آمازون، سامسونگ، شیائومی، تسلا، هیوندای میتوانند درآمد ارزی بسیار بالایی حتی بیشتر از نفت برای کشور فراهم کنند، چرا باید دولت ها بخواهند که چنین شرکت هایی وجود نداشته باشند؟
آنها آرزویشان این است که همین شما، که در حال خواندن این متن هستید، در آینده نزدیک یکی از کمپانی های برتر جهان بشوید و هم قدرت و نفوذ را برای کشور به همراه بیاورید و هم درآمد ارزی ایجاد کنید و مالیات بیشتری هم به دولت بدهید.
دولت از فقیر بودن مردم سود نمیکند. تنها تعداد اندکی از کشورها مثل کره شمالی ممکن است بخواهند مردم جیره خور و حقوق بگیر دولت باشند و به حداقل ها راضی باشند تا همیشه مطیع باشند، این نوع حکومت ممکن است غیرمستقیم از ثروتمند شدن مردم جلوگیری کند، آن هم در نهایت خود دولت نیز ضرر میکند و کشوری ضعیف و فقیر میشود. همانطور که کره شمالی در تهیه مواد غذایی با مشکل روبروست و عده زیادی در آن کشور از گرسنگی مرده اند و صادرات بالایی ندارند، هیچوقت نتوانسته اند در بازارهای جهانی رقابت کنند.
بنابراین این توهم توطئه که صاحبان جهان یا دولت ها نمیخواهند شما ثروتمند شوید را دور بریزید. اتفاقا در دنیای ما ابزارهای جدید و بسیار خوبی برای نجات افراد از فقر ارائه شده است مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی. بسیاری از افراد از همین طریق ثروتمند شدند. شما آنها را میشناسید و نیازی به اسم بردن نیست.
اگر نمیخواهند شما ثروتمند شوید چرا این ابزار را در اختیارتان قرار داده اند؟