خفاش خون آشام چگونه موجودی است؟

آیا خفاش خون آشام را می شناسید؟
آیا می دانید چند سال پیش خفاش بر روی زمین پیدا شده است؟
دانشمندان معتقدند که 60 میلیون سال پیش، بقایای سنگواره هایی که از این جاندار به دست آمده یادگار چنین زمان بسیار دوری است.
در یکی از معبدهای مصری که در چهار هزار سال پیش ساخته شده، تصاویر خفاش دیده شده است.
امروزه بیش از دو هزار نوع خفاش وجود دارد. این حیوان در همه جا بجز نزدیک مناطق قطبی، یافت می شود.
خفاش تنها پستانداری است که پرواز می کند. پس او را نمی توان در شمار پرندگان دانست.
خفاش به اندازه های گوناگونی یافت می شود. نوعی خفاش وجود دارد که چون بالهایش را می گسترد فقط 15 سانتی متر فضا را اشغال می کند. ولی خفاش دیگری هم هست که وسعت بالهایش به 180 سانتیمتر می رسد.
بیشتر خفاش ها از راه شکار حشرات خوراک خود را تهیه می کنند. اما خفاش های بسیاری هم هستند که در مناطق استوایی از میوه یا گرده ی گل تغذیه می کنند. برخی دیگر از خفاش ها ماهی و یا حتی خفاش های کوچکتر از خود را شکار می کنند.
از همه ی اینها که بگذریم نوعی دیگر از خفاش ها را می یابیم که خون آشامند. آنها را وامپیر نامیده اند.
واژه ی وامپیر یعنی روح خون آشام. آخر در قدیم مردم اروپای شرقی افسانه هایی درباره ی این روح بافته بودند. آنان معتقد بودند که روح یک مرده به صورت حیوانی در اطراف شهر گردش می کند و برای مکیدن مقداری خون، به دنبال یک قربانی به جستجو می پردازد.
آنگاه در اوایل قرن 18 که جهانگردان به امریکای جنوبی و مرکزی سفر کردند، در آنجا خفاش خون آشامی را یافتند. پس از بازگشت، داستانهایی توأم با گزافه گویی درباره ی آن برای هموطنان خود نقل کردند.
از آن پس افسانه های قدیمی وامپیر (یعنی روح خون آشام) با داستان این نوع خفاشها به هم درآمیخت و مردم دیگر روح خون آشام را به صورت خفاش در ذهن خود مجسم می کردند.
خفاش خون آشام در امریکای مرکزی و جنوبی یافت می شود. جثه اش به طول 10 سانتیمتر بوده، بالهایش نیز به عرض 30 سانتیمتر از هم باز می شوند. دندانهای پیشین این حیوان مانند سوزن تیزی است. با آنها پوست شکار خود را می شکافد و خونش را می آشامد.
برخلاف تصور مردم قدیم، این خفاش خون را نمی مکد بلکه با زبان خود آن را می لیسد.
تا وقتی که شکار در خواب است، خفاش خون آشام چندان از خونش می آشامد تا لحظه ای که خوب سیر شود. به این ترتیب حیوان غذای خود را تأمین می کند. لابد می پرسید مگر انسان در آن حال از خواب نمی پرد؟ نه هرگز، زیرا در آب دهان این خفاش ماده ای نهفته که جلوی احساس درد را می گیرد. پس قربانی خفاش دردی احساس نمی کند. در ضمن آب دهانش خاصیت دیگری هم دارد، آن اینکه از دلمه شدن خون هم جلوگیری می کند.
پس بدین سان است که خفاش خون آشام شخص خوابیده را کاملا” در اختیار می گیرد و با آشامیدن خونش، سر فرصت، شکمی از عزا درمی آورد.
خفاش وامپیر علاقه ی خاصی به خون انسان ندارد. بلکه برایش بهتر این است که از خون اسب، گاو، بز و جوجه تغذیه کند.
گاهی این خفاش بیماری کشنده ای نیز به بدن شکار خود انتقال می دهد.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 3