درباره انجیر چه میدانید؟

چرا انجیر اینقدر دانه دارد؟ انجیر یکی از قابل توجه ترین میوه ها در جهان است.

از زمانهای پیش از تاریخ، انجیر بعنوان یک غذای پر ارزش برای انسان بشمار می رفته است همچنین زمانی از نظر مزه لذیذی که داشت مورد توجه پادشاهان و امپراطوران بوده ولی در دوره ای دیگر غذای اصلی بردگان را تشکیل می داده است.

از شیره انجیر الکل، و نوعی رنگ برای پارچه می سازند. از برگهای انجیر برای صیقلی کردن عاج استفاده شده یا اینکه از پوست درخت آن ریسمان درست می کنند.

انجیر انواع زیادی دارد ولی خوشمزه ترین آنها انجیر ازمیر می باشد که بنام یکی از شهرهای کشور ترکیه نامگذاری شده است. این نوع انجیر در حال حاضر در ایالت کالیفرنیای آمریکا کاشته می شود.

هنگامیکه به یک انجیر بزرگ گوشت دار نگاه می کنیم در حقیقت تنها یک چیز کیسه مانندی را می بینیم که تقریبا” قسمت فوقانی آن مسدود است. در داخل آن گلهای واقعی زیادی وجود دارند که تولید گرده می کنند و آنها را دانه می نامیم. لیکن در واقع آنها دانه یا تخم انجیر نیستند بلکه خود میوه واقعی انجیر محسوب می شوند.

در کاشت انجیر ازمیر عمل بسیار جالبی اتفاق می افتد. عمل لقاح در انجیر ازمیر فقط به وسیله گرده انجیر کاپری امکان پذیر است. اگرچه انجیر کاپری دارای مقدار زیادی گرده می باشد ولی برای آزادی این گرده و رساندن آن به انجیر ازمیر، فقط با کمک حشره کوچکی شبیه زنبور که معروف به زنبور انجیر است، این کار انجام می شود.

زنبور انجیر تا وقتی که انجیر کاپری برای تخم گذاری آمادگی پیدا کند، در آن زندگی می _

کند سپس انجیر کاپری را ترک کرده و گرده آن را خود می برد، زنبور مذکور بر روی انجیر ازمیر می نشیند و گرده ای را که خود آورده بر روی گلهای آن پخش می کند.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 1

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
0
خوشتان آمد، کامنت بگذارید!x