رادیوم چیست؟

رادیوم عنصری رادیواکتیو می باشد. اجازه دهید ببینیم معنی رادیو اکتیو چیست؟
عناصر از اتم ها تشکیل یافته اند. اغلب اتمها شکل ثابتی دارند، یعنی سال به سال تغییر نمی کنند. ولی تعداد کمی از سنگین ترین اتمها تجزیه شده و به انواع دیگری تبدیل می شوند. این تجزیه را رادیواکتیویته خوانند.
هر عنصر رادیو اکتیو با تابیدن اشعه ای به میزان معین از خود، فاسد یا تجزیه می گردد. این میزان را با هیچ روشی نمی توان تسریع کرد یا کند نمود. بعضی ها به سرعت تغییر می کنند، بعضی هم به آهستگی، ولی در تمام حالات عملیات را نمی توان بوسیله ی انسان کنترل نمود.
درباره ی رادیوم، این فساد ممکن است ادامه پیدا کند، تا اینکه آخرالامر رادیوم تبدیل به سرب گردد. به عنوان مثال، نیم گرم رادیوم به اتم هایی تبدیل می گردد که دارای وزن اتمی کمتری هستند و این عمل در مدت 1590 سال انجام می گیرد. پس از 1590 سال دیگر، نیم باقیمانده ی رادیوم عوض خواهد شد و همینطور ادامه خواهد یافت، تا اینکه تماما” به سرب تبدیل شود.
رادیوم توسط ماری کوری و شوهرش پیر کوری کشف شد. آنها یک تن از فلزی به اسم پیچبلند را که سنگی است حاوی اورانیوم، تصفیه می کردند. آنها می دانستند که رادیوم اشعه ی نامرئی ساطع می کند، ولی حس می کردند که ماده دیگری هم بایستی وجود داشته باشد، که بسیار قدرتمندتر می باشد.
در اول آنها پلونیوم را پیدا کردند که عنصر رادیو اکتیو دیگریست، و آخرالامر در جدا کردن ذرات کوچک رادیوم موفقیت بدست آورند.
رادیوم سه نوع اشعه می سازد به نام: آلفا، بتا و گاما. اشعه ی آلفا ذرات ریزی با حرکت سریع از گاز هلیوم می باشد. اشعه ی بتا الکترونهایی با حرکت سریع هستند و اشعه ی گاما مثل اشعه ایکس می باشد ولی معمولا” بیشتر نفوذ می کند. هرگاه یکی از این اشعه پرتاب شود، اتمهای اصلی که آن را بوجود آورده اند از یک عنصر تبدیل به عنصر دیگری می شوند. این تغییر را استحاله اتمی می نامند. بزرگترین تکه سنگهای فلزی حاوی رادیوم که تا به حال پیدا شده است در ناحیه ی دب اکبر در کانادا می باشد.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 7