چگونه شکلات تهیه می شود؟

مدتها پیش از آنکه شکلات به صورت کنونی و جامدش تهیه شود، آن را مانند یک نوشیدنی می‌آشامیدند.

آزتک‌ها دانه‌های کاکائو را از درخت می چیدند، سپس آنها را درون آب می جوشانیدند و بدین راه نوشابه‌ای گوارا به دست می‌آوردند. البته ادویه‌ی فراوان و فلفل هم به آن می افزودند.

وقتی که جهانگردان اسپانیایی این نوشابه را در میان آزتکها یافتند، آن را پسندیدند. ولی چون فلفل را دوست نداشتند فرمول جدیدی برای تهیه شکلات برای خود پیدا کردند.

اینان پیش از جوشاندن دانه‌های کاکائو به جای فلفل برآن شکر می پاشیدند.

تا حدود صد سال اسپانیایی‌ها راز این نوشابه را پنهان نگاه داشتند.

سرانجام در نیمه‌های قرن 17 بود که یک فرانسوی دانه‌های کاکائو را بسیار نرم آسیا کرد و شکلات را به صورت تکه‌های جامدی عرضه نمود.

اکنون بیایید داستان کاکائو را بشنوید که چگونه آن را برای شکلات به عمل می آورند.

داستان کاکائو

برای این کار، نخست کارگرانی کار آزموده غلاف‌های رسیده را از درخت می چینند. سپس آنها را چاک داده، مغزشان را آشکار می کنند.

چند روزی آنها را به حال خود رها می‌کنند تا تخمیر شوند.

بعد در برابر نور آفتاب خشک شده در این هنگام می توان دانه های کاکائو را از میانشان بیرون آورد، بسته بندی و به بازار عرضه کرد.

در کارخانه‌ی شکلات سازی دانه‌های کاکائو را تمیز می کنند و پس از گرفتن مواد زائدشان آنها را بو می‌دهند. در همین حال پوسته‌شان ور می‌آید و سپس با وزش باد این پوسته‌ها را دور می ریزند.

در مرحله‌ی بعد، مغز دانه‌ها را خرد کرده سپس به زیر چرخ‌های سنگین آسیا می‌فرستند تا خوب نرم و ساییده شوند.

کاکائو حاوی روغنی است که زیر آسیا فشرده شده با دانه‌های خرد شده خوب در هم می آمیزد و بدین صورت شکلات مایع بدست می آید.

شکلات مایع تلخ است. آن را به شیرینی پزها می دهند تا در تهیه‌‌ی شیرینی ها مصرف کنند.

برای تهیه ی شکلات شیرین نیز عینا همین فرآورده را به کار می برند، منتها شکر و مواد دیگری هم بر آن می افزایند.

گرد کاکائو چیست؟

گرد کاکائو همان است که در اصطلاح ما به کاکائو معروف شده، آن را با آب یا شیر مخلوط می کنیم و می نوشیم.

تهیه ی گرد کاکائو بدین گونه است که پس از آسیا کردن دانه‌های کاکائو، مقداری از چربی آن را می گیرند.

این چربی به نام کره‌ی کاکائو در تهیه‌ی مواد آرایشی، دارو و همچنین به عنوان جزئی از شکلات شیرین، مصرف می شود.

آنچه پس از این باقی می ماند باز هم نرم‌تر آسیا می شود و گرد کاکائو بدست می آید.

منبع: کتاب به من بگو چرا | جلد چهارم

مطالب مشابه از ذهن آموز:
پاسخی بدهید