آیا در مریخ کسی زندگی می کند؟

چرا منجمین گمان می کنند که در مریخ ممکن است زندگی باشد؟
همانطور که می دانید، دانشمندان دست به همه نوع تجربه ای می زنند که بفهمند آیا در قسمتهای دیگری از کهکشان هم زندگی وجود دارد یا خیر؟
طبعا” آسانتر آن خواهد بود که در منظومه ی شمسی خودمان درباره ی زندگی تفحص نمائیم تا اینکه سری به فضای لایتناهی بزنیم. یکی از جاهایی که دانشمندان معتقدند شکلی از زندگی در آن ممکن است پیدا شود، سیاره ی مریخ می باشد.
اما چرا مریخ را انتخاب کردند؟ به علت اینکه کره مریخ را جفت دو قلوی سیاره زمین به حساب آورده اند. از نظر فاصله تا خورشید سیاره ی بعد از زمین می باشد. مریخ در حدود نصف کره زمین قطر دارد و تقریبا” هر دو سال یک مرتبه به دور خورشید می گردد. ولی روز در کره مریخ از نظر طول مساوی با روز کره زمین می باشد.
با مشاهده کره مریخ، منجمین به مطالب معینی برخورد کرده اند که نشان داده است امکان زندگی در آنجا وجود دارد. قبل از هر چیز، کره مریخ مثل زمین، دارای فصول می باشد. سطوح تاریک در بهار و تابستان قوی تر می گردید و رنگ ها از آبی زرد، به سبز متمایل می شود. آیا این موضوع نمی تواند مربوط به حیات نباتی باشد؟
منجمین همچنین عقیده دارند که در جو کره مریخ مقدار کمی بخار آب وجود دارد و این خود در پشتیبانی از زندگی بسیار مفید می باشد. سپس همچنین، در سال 1887 ، یک ستاره شناس ایتالیایی، به نام جیوانی شیاپارلی گزارش کرد علاماتی در روی سطح کره مریخ دیده است که شباهت به کانال دارد. آیا ممکن است که این کانالها توسط مریخی ها ساخته شده باشد تا از نواحی قطبی آب را به مناطق صحرایی برسانند؟ منجمین در این باره مردد مانده اند!
به هر حال، در تابستان سال 1965 ، کپسول مرینر چهار سفر 325 میلیون میلی خود را جهت عکس برداری از این سیاره به اتمام رساند. این عکسهای رادیویی که از کپسول به زمین منتقل شد، نشان داد که اگر حیات در مریخ وجود داشته باشد، یک نوع حیات کم رشد است که شامل خزه ها و قارچ ها می باشد. هر نوع حیات باید در محیط صحرایی و در جوی که مقدار بسیار کمی اکسیژن وجود دارد و نشانه هایی از بخار آب است، دوام بیاورد. ولی خیلی از دانشمندان هنوز عقیده دارند که وقتی بشر به کره ی مریخ گام بگذارد، بالاخره نوعی زندگی را در آنجا خواهد دید.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 7