آیا ستاره دنباله دار می تواند منفجر شود؟

در زمانهای خیلی پیش، مردم هنگامی که ستاره دنباله داری را در آسمان می دیدند از وحشت می لرزیدند. زیرا آنها عقیده داشتند که ستاره دنباله دار علامت بدشگونی، طاعون، جنگ و مرگ است. البته ما دیگر این را قبول نداریم ولی برخی از مردم هنوز در شگفتند که آیا ستاره دنباله دار می تواند سبب آزار و صدمه ای در روی زمین گردد یا خیر.
تصور می کنید که یک ستاره دنباله دار منفجر شود؟ تا آنجایی که می دانیم ستاره دنباله دار منفجر نمی شود، ولی شکسته و متلاشی می گردد. برای مثال: ستاره دنباله دار مشخصی بود که چندین مرتبه مشاهده شده بود و سپس در سال 1846 به دو قسمت تقسیم شده و دو ستاره دنباله دار ایجاد کرد. بالاخره هر دو این ستاره ها هم متلاشی و به صورت قطعات کوچکی که دیده نمی شدند درآمدند. تصور می شود تکه های آن ستارگان دنباله دار که همان سنگهای آسمانی باشند که مرتبا” در اواخر ماه نوامبر (اوایل آذر ماه) مشاهده می گردند.
بنابراین به نظر می آید که ستاره دنباله دار عاقبت از بین می رود. آنها ابتدا متلاشی گردیده و سپس در طول مدار خود پراکنده و بصورت گرد یا خاک آسمانی یا جوی درمی آیند.
ستاره دنباله دار ماده ای جامد نیست. دانشمندان تصور می کنند که ستاره دنباله دار از قطعات زیادی ماده ی جامد که با گاز ترکیب شده اند، تشکیل گردیده است. روشن ترین قسمت ستاره دنباله دار، دماغه آن است. مرکز دماغه آن از سنگین ترین ماده بوده و هسته نامیده می شود. اطراف هسته قسمتی است که به آن «کوما» گفته می شود، این قسمت تیره و ابر مانند ممکن است که 150000 میل یا بیشتر عرض داشته، و دم ستاره دنباله دار نیز از گازهای خیلی رقیق و ذرات ریز تشکیل گردیده است.
بنابراین اگرچه ستاره دنباله دار هنگام درخشیدن جسمی جامد و نورانی در پهنه آسمان بنظر می آید، ولی در حقیقت همان ذرات ریز و بسیار کوچک و گازها هستند که به این صورت دیده می شوند.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 1