چرا بدن به آب نیاز دارد؟

تقریبا” شصت درصد از بدن انسان، آب است!

حالا اگر شما بتوانید بدن خود را مانند یک لیمو بچلانید، از آن حدود 40 لیتر آب بدست می آورید. البته این آب از آبهای معمولی نیست؛ زیرا دارای مواد ویژه ای است که برای زنده نگه داشتن بدن لازم است.

از این چهل لیتر آب، حدود 5 لیترش خون است که به کمک قلب در سراسر بدن، گردش می کند. آیا می دانید که همین 5 لیتر آبخون، در یک جریان پیوسته و مداوم، تمام یاخته های بدن را شستشو می دهد؟

آب موجود در بدن، نقش هدایت گرما به سراسر آن را نیز برعهده دارد. اگر شما در یک روز حتی هیچ آبی نیاشامید، بدن شما از همان غذای جامدی که می خورید، حدود یک لیتر آب به دست می آورد؛ زیرا که میوه، تره بار، نان و یا گوشت بین 30 تا 90 درصد آب دربردارند.

بعلاوه، هر انسانی در شرایط معمولی، بطور متوسط روزانه برابر دو لیتر  آب، مایعات دیگر نیز می نوشد.

اعضای مختلف بدن حدود 10 لیتر آب در طول روز میان خود ردوبدل می کنند. برای مثال، وقتی شما لقمه ای را در دهان می جوید و سپس فرو می دهید، در واقع اندکی از آب دهان را از غدد بزاقی ستانده و به درون معده ریخته اید. چند لحظه بعد، همین غده ها از رگهای خونی شما آب دریافت می کنند تا جای آب بزاق از دست رفته را پر کنند.

از سوی دیگر، آبی را که شما در دهان از «غدد بزاقی» ستانده و قورت داده اید، از راه معده و روده می گذرد، و پس از ورود به جریان خون، بار دیگر گذارش به دهان می افتد و در آنجا دوباره به غدد بزاقی می پیوندند.

مقدار آب موجود در خون، همیشه ثابت است. بنابراین اگر شما پس از فعالیت شدید در یک روز بسیار گرم، احساس تشنگی و بی رمقی کنید، هنوز در رگهایتان همان مقدار آب وجود دارد که قبلا” هم بود.

باز شما هر اندازه که زیاد آب بنوشید، هرگز چیزی بر مقدار آب موجود در خون خود نیفزوده اید.

اکنون می پرسید: پس در این صورت چه بر سر آبهای اضافی در بدن می آید؟

معلوم است؛ آب اضافی در قسمت های مختلفی در بدن ذخیره می شود؛ مانند: روده، کبد، عضله ها و کلیه ها.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 5

پاسخی بدهید