عجیب ترین تمدن های باستانی کدامند؟
-
امپراطوری آکسومیت: یک تمدن باستانی که در قرنهای ۱ تا ۸ میلادی در شرق آفریقا و جزیره عربستان قدرتمند بود. آنها یک زبان خودشان به نام گیز داشتند و سکههای زرین و نقرهای با نشانهای مسیحیت و ژئوپولیتیک منحصر به فرد ضرب کردند. آنها همچنین یک ستونگذاری معروف به نام ستونهای آکسوم را ایجاد کردند که بلندترین آنها ۳۳ متر ارتفاع دارد.
- مینوانها: یک تمدن باستانی که در قرون وسطی برنز در جزیره کرت و جزایر اطراف در دریای اژه شکوفا بود. آنها یک فرهنگ پیشرفته و صلحطلب داشتند که به هنر، معماری، تجارت و نوشتار توجه زیادی داشتند. آثار معروف آنها شامل قصر کنوسس، خزینه هگلاتور، و دولاب حلقوی هستند.
- نباتیان یا نبطیها: یک تمدن باستانی که در قرون اول و دوم میلادی در منطقه شام و عربستان فعال بود. آنها به عنوان تجار ماهر شناخته میشدند که با استفاده از راز مسیر خود، با امپراتوریهای روم، پارس، هخامنشی و ساسانی تجارت میکردند. آثار معروف آنها شامل شهر سنگین پترا، قبر الخزنة، و العلا هستند.
- تمدن مایا: یک تمدن باستانی که در منطقه مکزیک و آمریکای مرکزی از قرن سوم تا چهاردهم میلادی شکوفا بود. آنها یک زبان خودشان به نام مایا داشتند و به علوم، هنر، ریاضیات، نجوم و نوشتار پرداختند. آثار معروف آنها شامل شهر پالنکه، کتاب پوپول ووه، و تقویم مایا هستند.
- تمدن ایندوس: یک تمدن باستانی که در منطقه دشت ایندوس در جنوب آسیا از قرن سوم تا پانزدهم پیش از میلاد شکوفا بود. آنها یک زبان نامعلوم به نام ایندوس داشتند و به ساخت شهر، کشاورزی، تجارت و صنعت مشغول بودند. آثار معروف آنها شامل شهر موهنجودارو، نقشبرجسته گاو، و خط ایندوس هستند.
- تمدن کارال: یک تمدن باستانی که در منطقه سواحل شمالی پرو در آمریکای جنوبی از قرن سی و سوم تا چهاردهم پیش از میلاد شکوفا بود. آنها یک زبان نامعلوم به نام کارال داشتند و به ساخت معابد، پیرامیدها، و میدانهای رقص پرداختند. آثار معروف آنها شامل شهر کارال، پیرامید هوئارپا، و فلوت قورباغهای هستند.