گریپ فروت از کجا آمده است؟

همه روزه روی میلیون ها میز صبحانه گریپ فروت به عنوان یک میوه مطلوب قرار می گیرد. لابد تصور می کنید همه مردم درباره این میوه مورد علاقه عموم اطلاعاتی دارند. اما باید بدانید که آغاز پیدایش این میوه در پرده ی ابهام فرو رفته است!
میوه ای وجود دارد به اسم پاملو یا شادوک، که یک کمی از گریپ فروت کوچکتر می باشد. بعضی از دانشمندان عقیده دارند که گریپ فروت از همین میوه منتهی به شکل دگرگونی یافته بوجود آمده است. در سال 1814 یکی از دانشمندان نوعی پاملو را که او به نام گریپ فروت نامید، پیدا کرد و این اسم را به علت شباهت طعم آن به انگور به آن داد.
گریپ به انگلیسی به معنای انگور است و فروت به معنی میوه. امروزه هم کسی با اطمینان نمی تواند بگوید گریپ فروت از کجا آمده است، ولی بهترین فرضیه این است که از جامایکا آمده است.
درخت گریپ فروت به بلندی درخت پرتقال می رسد و ممکن است ارتفاع آن به 15 تا 20 پا برسد. میوه این درخت بطور متوسط دو برابر اندازه ی پرتقال می شود.
با پیشرفت کشاورزی، نوعی گریپ فروت تولید شده است که به جای رنگ معمولی زرد روشن، به رنگ صورتی می باشد. امروزه در حقیقت 23 نوع مختلف از این میوه به رنگ زرد و 4 نوع به رنگ صورتی در کشور امریکا به عمل می آید. گریپ فروت را سرخپوستان غربی بعنوان میوه مدتها پیش از آنکه در سرزمین های دیگر بعمل آید می خورده اند. در حدود هشتاد سال قبل، کشت گریپ فروت در فلوریدا آغاز گشت. امروزه در سایر ایالات امریکا و همچنین در سایر ممالک دنیا هم کاشته می شود.
درخت گریپ فروت بیشتر در خاکهای شنی ولی کود دار بعمل می آید. چهار تا شش سال پس از کاشتن میوه می دهند. ولی وقتی درخت شروع به میوه دادن کرد، میوه های آن خارق العاده زیاد هستند، بطوری که وزن میوه هر درختی به 1300 تا 1500 پوند می رسد! مردم در تمام فصول سال از گریپ فروت لذت می برند، ولی میوه ی تازه آن فقط از اواخر پاییز تا اوایل بهار بدست می آید.
در نتیجه، کنسرو سازی گریپ فروت صنعت مهمی شد، ما اغلب گریپ فروت های کنسرو شده را به شکل آب و عصاره ی آن می بینیم. گریپ فروت میوه ی سالمی برای خوردن است و منبع ویتامین سی می باشد و از خیلی میوه جات و سبزیجاتی که می خوریم از حیث ویتامین ها غنی تر است. فقط لیمو و پرتقال بیشتر از گریپ فروت ویتامین ث دارند.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 6