یونیسف چیست و چه وظیفه ای دارد؟

این موسسه به منظور ارزش نهادن به حقوق انسانی همه ی کودکان جهان انجام وظیفه می کند و همه ساله در سراسر جهان یک روز به نام روز کودک یا هفته جهانی کودک برگزار می شود که به برپایی نمایشگاه های کتابهای کودکان، نمایش آثار نقاشی آنان و دیگر امور هنری آنها اختصاص دارد.

این موسسه همچنین به دولتهایی که حقوق بین المللی کودکان را در نظر نمی گیرند و از وجود آنها در کارگاهها، کارخانه ها و کوره پزخانه ها استفاده می کنند، توصیه و اخطارهایی می کند.

اقدامات سازمان ملل و مسئله خلع سلاح

حدود نیم قرن از عمر سازمان ملل متحد می گذرد که در طی این مدت سازمان توانسته است اقدامات بسیاری در جهت اهداف اصلی یعنی بوجود آوردن یک محیط سالم بین المللی برای توسعه روابط دوستانه و صلح آمیز بین دولتها بعمل آمده است.

در دومین نشست خود در سال 1947 انواع تبلیغات را که بوجود آورنده جنگ سرد و تهدید نسبت به صلح است محکوم نمود «جنگ سرد» یعنی تبلیغات دولتها از طریق رادیو، تلویزیون و مطبوعات علیه یکدیگر که بتدریج به جنگ واقعی تبدیل خواهد شد.

مجمع بار دیگر در سالهای 1950 و 1954 هرگونه تبلیغات جنگی را محکوم نمود و از همه دولتها خواست که نقش صلح در پیشرفت و ترقی را برای مردم کشورشان روشن سازند.

در سال 1957 مجمع عمومی خواهان اقدام همگانی برای آگاه و روشن ساختن افکار ملت های جهان از خطرهای مسابقه تسلیحاتی گشت. مسابقه تسلیحاتی یعنی اینکه دولتها هر سال بودجه های کلانی را به امر مسلح شدن و گسترش تجهیزات نظامی اختصاص دهند درحالی که این بودجه ها می تواند صرف عمران و توسعه آبادانی کشور و گسترش خدمات رفاهی و عمومی گردد.

می توان با آن جاده ساخت. روستاها را آباد کرد تا از کوچ روستاییان به شهرها جلوگیری شود. مدرسه، بیمارستان و سایر تجهیزات رفاهی دیگر ساخت. البته داشتن نیروها و تجهیزات نظامی به منظور دفاع برای هر کشوری لازم است ولی گسترش بیش از حد آنها و دادن جنبه تجاوزی به آن تهدیدی برای صلح و امنیت می گردد.

سازمان ملل متحد سالها کوشش خود را برای کمتر نمودن تشنجات جهانی نمود و در جهت سالم سازی روابط بین المللی و حفظ استقلال و حاکمیت ملی کشورها بیانیه و قطعنامه صادر نموده است.

بیان این مسائل در قطعنامه های سالهای 1965 و 1966 سازمان ملل منعکس گردیده است. در این بیانیه ها قطع فوری دخالت در امور داخلی دولت ها خواسته شده است و این دخالت ها بعنوان منبع خطری علیه صلح جهانی شناخته شده است. سازمان ملل از دولت ها صرفنظر از تفاوت های سیاسی _ اقتصادی و اجتماعی خواسته است تا در امور داخلی همدیگر دخالت ننموده و به حقوق همدیگر احترام بگذارند.

در سال 1969 به منظور تقویت امنیت بین المللی از دولتهای عضو درخواست نمود تا ابتکارات و پیشنهادهای جدیدی برای اشاعه و پیشبرد صلح و پیشرفت و ترقی اجتماعی برای همه بشریت ارائه دهند. بدین ترتیب مسئله خلع سلاح در دستور روز قرار گرفت و کمیسیون های مشخصی به نامهای کمیسیون انرژی اتمی، کمیسیون تسلیحات عادی و کمیسیون خلع سلاح تشکیل شد.

این کمیسیون ها وظایف مشخصی درباره کاهش تسلیحات جهانی، کنترل بین المللی انرژی اتمی و تضمین استفاده از انرژی اتمی فقط برای مقاصد صلح آمیز و تأمین سوخت و انرژی از آن نه به منظور ساختن سلاح های مرگبار اتمی را پیش روی خود قرار داد. ادامه و گسترش این مذاکرات در سال 1972 منجر به متوقف ساختن مسابقه تسلیحاتی و اتمی و موشکی و بستن قراردادی به نام سالت 1 بین آمریکا و شوروی گردید.

در سال 1979 موافقت نامه سالت 2 مبنی بر محدود کردن تسلیحات دوربرد موشکی و هسته ای برای مدت 5 سال به امضای رئیس جمهوری آمریکا و رهبر شوروی رسید ولی این موافقت نامه به تصویب مجلس سنای آمریکا نرسید و در عوض سنای آمریکا بودجه 4 میلیارد دلاری جهت تهیه بمب نوترونی و استقرار پایگاههای موشکی در اروپای غربی را به تصویب رساند.

بمب نوترونی از جمله سلاحهای هسته ای جدیدی است که فقط به منظور کشتن انسانها تولید شده و ساختمانها و خانه ها را خراب نمی کند. طبق محاسبات موسسه تحقیقات صلح در شهر استکهلم میزان مواد منفجره تولید شده در جهان بقدری بالاست که در صورت استفاده آن به هر نفر از جمعیت جهان 15 تن ماده منفجره خواهد رسید!!

منبع: کتاب دانستنی های نوجوانان – جلد ۱۲

مطالب مشابه از ذهن آموز:
دیدگاهی بگذارید