سرطان خون چیست؟

همان گونه که می دانید خون برای ما یک ماده ی حیاتی به شمار می رود.
در خون، مواد و یاخته های جوراجوری یافت می شوند که هر کدام نقش خاصی به عهده دارد. ولی گاه پیش می آید که تعادل آنها بر هم می خورد و بیماری هایی بر اثر این اختلال پدید می آید. یکی از این بیماری ها همان است که به «سرطان خون» معروف است. نام علمی آن به زبان انگلیسی لُوکیمیا است.
لوکیمیا هنگامی روی می دهد که بر تعداد گویچه های سفید طوری افزوده می شود که به 50 یا 60 برابر تعداد معمولی می رسد. چنین رویدادی بسیار مهم است؛ چون آشکار می نماید که در قسمت های مولد خون در بدن، یک برآشفتگی جدی، اتفاق افتاده است.
سالها پیش برای شخص مبتلا به این بیماری جای هیچ امیدی نبود. اما امروزه گرچه باز هنوز درمانی برای آن نیافته ایم، ولی پیشرفتهای مهمی نصیبمان شده است؛ بویژه آنکه می توانیم کاری کنیم که بیمار درحین احساس راحتی بیشتر، عمر درازتری کند.
«لوکیمیا» بر چند نوع است، و هر یک نشانه ها و پیامدهای خاص خود را دارد. پس بدیهی است که درمان بیماران نیز بسته به موارد مختلف، فرق می کند.
«لوکیمیا» یا سرطان خون، به دو نوع عمده تقسیم می شود:
1 . حاد (= طوفانی و برق آسا)
2 . مزمن (= کند و دیرینه)
سرطان خون حاد بطور ناگهانی رخ می دهد، و چه بسا که سریع هم پیشروی می کند. ما بندرت به وجود آن پی می بریم؛ چون هنگامی آشکار می شود که بخوبی پیشرفت کرده باشد.
این نوع از سرطان خون در افراد بیش از 35 ساله روی می دهد.
سرطان خون از دیدگاه دیگری نیز قابل تقسیم بندی است؛ یعنی از نظر نوع خاص گویچه های سفیدی که مورد حمله ی بیماری قرار می گیرند. با این وصف، می توان گفت که نشانه های بروزشان شبیه هم است. از این رو باید به منظور بر شناخت بیماری، هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرد.
بر شناخت سرطان خون از راه آزمایش مغز استخوان و خون در زیر میکروسکوپ انجام می پذیرد.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 5