ویروس چیست؟

ویروس ها عبارت از ذرات بسیار ریزی هستند که در انسان، حیوان و گیاه سبب پیدایش بیماری می گردند. شاید کلمه «ذرات» برای تشریح آنها کمی عجیب بنظر می رسد ولی اجازه دهید ببینیم که چرا این کلمه را بکار می برند.

ویروس ها آنقدر ریز و ذره بینی هستند که از ظریف ترین صافی ها عبور می کنند، آنها را نمی توان در محلول قند رویانید ولی در بافتهای زنده نشو و نما نموده و افزایش می یابند. آنها انگل هایی (پارازیت) هستند که کاملا” به میزبان خود وابسته اند. چون ویروس ها موجوداتی ذره بینی و بسیار ریزند بنابراین با میکروسکوپ های معمولی دیدن آنها مشکل است و از آنها باید به وسیله میکروسکوپ های الکترونیکی عکس برداری شود.

چون آنها بسیار ریز بوده و برای رشد و نمو آنها عوامل زیاد مورد نیاز است بنابراین عده زیادی از دانشمندان فکر می کنند که ویروس ها ابدا” موجودات زنده ای نبوده و بلکه چیزی بین یک ماده زنده و غیر زنده محسوب می شوند.

ویروس ها بیماری های زیادی را سبب می شوند که همه ما با آنها آشنا هستیم. در حمله و هجوم به اعضا بدن انسان هر گروه ویروس بیماری های مختلفی را سبب می شوند. بعضی از بیماری هایی که در اثر حمله ویروس به پوست بدن تولید می گردند عبارتند از: آبله مرغان، آبله، سرخجه، سرخجه آلمانی و تب خال.

بعضی ویروس های دیگر هم تولید بیماری های بافت عصبی می کنند مانند: هاری، تب مغزی و فلج کودکان. سومین گروه ویروس ها بیماری هایی در اعضا داخلی بدن بوجود می آورند که تب زرد، آنفلونزا، سرما خوردگی معمولی و تورم کبد نمونه هایی از این نوع بیماری ها بشمار می روند.

منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 1

مطالب مشابه از ذهن آموز:
پاسخی بدهید