چه وقت انسان شروع به خوردن تخم مرغ کرد؟

وقتی انسان در جایی گم بشود، مثلا” در یک جنگل یا یک جزیره ی متروک به هنگام گرسنگی تقلا می کند چیزی بیابد و بخورد. انسان اولیه نیز در چنین وضعی، هنگام جستجو برای یافتن غذا، بایستی از تخم پرندگان استفاده کرده باشد و یا دقیقا” نمی دانیم چه وقت و در کجا چنین اتفاقی روی داده است، بطور مسلم آن را نمی دانیم. تنها چیزی که می دانیم آن است که مرغ از دوران ماقبل تاریخ غذای بشر را فراهم می کرده است.
در حقیقت ماکیان که احتمالا” در جنگل های هندوستان بوجود آمده است، مدتها قبل از شروع تاریخ در سراسر دنیا پراکنده شده بوده است. در چین ماکیان را حداقل از 3500 سال پیش می شناخته اند!
زمانی که رومی ها آغاز پیشروی به سوی شمال کردند، دیدند که ماکیان در انگلستان، فرانسه و در میان آلمانی ها شناخته شده و مورد استفاده است. اما گمان نمی رود این مرغ تا هنگام دومین مسافرت کریستف کلمب در سال 1493 به قاره امریکا وارد شده بود. امروزه تنها حیوانی که در سراسر دنیا از همه بیشتر مواد غذایی برای انسان تولید می کند، همین ماکیان است. در بعضی از نقاط دنیا، اردک و تخم اردک را بر ماکیان ترجیح می دهند.
آیا می دانستید که اردک در تخمگذاری از ماکیان هم جلو می افتد؟
اردک هایی دیده شده اند که در عرض سال 360 عدد تخم گذاشته اند. اگر همه ماکیان های دنیا را بشمارید و تعداد تخم مرغهای تولید شده را حساب کنید، خواهید دید که به هر انسان در روی زمین هفته ای دو عدد تخم مرغ خواهد رسید! در امریکا به تنهایی حد متوسط سالیانه تولید تخم مرغ به 65000000000 عدد می رسد.
تخم مرغ به سه قسمت تقسیم می شود: سفیده، زرده، پوسته.
سفیده در حدود 58 درصد وزن تخم مرغ را تشکیل می دهد و محتوی 87 درصد آب و 12 درصد مواد سفیده ایست. زرده تخم مرغ در حدود 32 درصد وزن تخم مرغ را می سازد و شامل 49 درصد آب، 32 درصد چربی و 17 درصد مواد سفیده ای می باشد. اما پوسته ده درصد وزن تخم مرغ را تشکیل می دهد. تخم مرغ غذای خوبی بشمار می آید، زیرا دارای مواد اسید آمینو، معدنی و ویتامین می باشد.
منبع: کتاب به من بگو چرا – جلد 6